Bakonizowany Tuńczyk Z Masłem Cytrynowym
Bakonizowany Tuńczyk z masłem cytrynowym jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 59G białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 8,66 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 84 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbek czosnku, boczek, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka z masłem z pieprzem cytrynowym, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, oraz Pieprz Cytrynowy Tuńczyk Ahi.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Plastry boczku gotujemy we wrzącej wodzie przez 3 minuty, a następnie odcedzamy. Każdy stek z tuńczyka owinąć 2 plastrami boczku i zabezpieczyć drewnianym szaszłykiem lub wykałaczką.Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny i pietruszką. Odstawić, utrzymując ciepło.Olej stojaki grillowe. Rozgrzej grilla za pomocą wszystkich palników ustawionych wysoko i z zamkniętą pokrywą przez 10 do 12 minut.Lekko naoliwić zawinięte steki z tuńczyka po obu stronach.
Miejsce na grillu. Gotuj steki z otwartą pokrywką, często szczotkując sosem cytrynowo-maślanym, ale obracając tylko raz, do pożądanej doneness. Odrzuć sos, którego nie używasz. Tuńczyk zazwyczaj najlepiej smakuje, gdy podaje się go rzadko lub średnio rzadko, co powinno trwać od 5 do 6 minut.
Wyjąć na talerz, posypać solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.