Baklava z wodą różaną i herbatą Granita

Baklava z wodą różaną i herbatą Granita
Baklava z wodą różaną i herbatą Granita może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni middl eastern. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę butelkowaną, wodę różaną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Baklava z wodą różaną, Baklawa Pistacjowo-Orzechowa Z Rabarbarem I Różanymi Rozkoszami, oraz Wino Truskawkowe Różowe Granita.

Instrukcje

1
Wymieszaj 5 szklanek wody, cukru i wody różanej w dużym dzbanku, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
CukierCukier
WodaWoda
2
Dodaj torebki herbaty, naciskając, aby zanurzyć. Przykryć folią; umieścić na słonecznym parapecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Niech strome aż herbata jest ciemna, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
4
Wyjąć torebki z herbatą i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
5
Wymieszać pół na pół z herbatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
HerbataHerbata
6
Wlać mieszaninę do szklanego naczynia o wymiarach 13x9x2 cali. Zamrażać do zamrożenia wokół krawędzi, około 1 godziny. Grubo posiekać mieszaninę w naczyniu. Zamrozić, aż stanie się prawie stały, około 1 godziny dłużej.
7
Pracując w 2 partiach, przenieś granitę do procesora i zmiksuj, aż będzie gładka. Wróć do tego samego naczynia i zamrozić 1 godzinę. Powtórzyć mieszanie w 2 partiach jeszcze 1 raz. Zamrozić 1 godzinę.
8
Używając zębów widelca, zeskrobać granitę w naczyniu na płatki. Cover; freeze.
9
Do ahead: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
10
Łyżka granity do naczyń; w razie potrzeby posypać płatkami róży.
11
Granitę podawać z bakławą.

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn