Baklava z wodą różaną i herbatą Granita
Baklava z wodą różaną i herbatą Granita może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni middl eastern. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę butelkowaną, wodę różaną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Baklava z wodą różaną, Baklawa Pistacjowo-Orzechowa Z Rabarbarem I Różanymi Rozkoszami, oraz Wino Truskawkowe Różowe Granita.
Instrukcje
Wymieszaj 5 szklanek wody, cukru i wody różanej w dużym dzbanku, aż cukier się rozpuści.
Dodaj torebki herbaty, naciskając, aby zanurzyć. Przykryć folią; umieścić na słonecznym parapecie.
Niech strome aż herbata jest ciemna, co najmniej 3 godziny.
Wyjąć torebki z herbatą i wyrzucić.
Wymieszać pół na pół z herbatą.
Wlać mieszaninę do szklanego naczynia o wymiarach 13x9x2 cali. Zamrażać do zamrożenia wokół krawędzi, około 1 godziny. Grubo posiekać mieszaninę w naczyniu. Zamrozić, aż stanie się prawie stały, około 1 godziny dłużej.
Pracując w 2 partiach, przenieś granitę do procesora i zmiksuj, aż będzie gładka. Wróć do tego samego naczynia i zamrozić 1 godzinę. Powtórzyć mieszanie w 2 partiach jeszcze 1 raz. Zamrozić 1 godzinę.
Używając zębów widelca, zeskrobać granitę w naczyniu na płatki. Cover; freeze.
Do ahead: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Łyżka granity do naczyń; w razie potrzeby posypać płatkami róży.
Granitę podawać z bakławą.