Baklava Jabłkowa
Apple Baklava może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pudełko z przepisami na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje $1.0 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 49 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka miodu, skórki cytrynowej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 31%. Podobne przepisy to Baklava Jabłkowa, Baklava Jabłkowa, oraz Dekonstrukcyjna Baklawa jabłkowa.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na arkuszu wyłożonym pergaminem połóż 1 arkusz filo i posmaruj masłem. Powtórz proces z 3 więcej arkuszy. Pozostałe prześcieradła przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić. Do wypełnienia umieścić sok z cytryny i skórkę, miód, cynamon, jabłka i posiekane orzechy i delikatnie podgrzewać przez 3 minuty odstawić do ostygnięcia.
Rozprowadzić 1/3 mieszaniny na maślany stos filo. Top mieszanka jabłek z innym stosem maślanego filo. Powtórz proces, aż mieszanina i filo zniknie(powinny być 3 warstwy).
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni przez 1 godzinę.
Wymieszać cukier, miód, wodę i cytrynę i doprowadzić do duszenia.
Wyjąć skórkę z cytryny i zalać baklavą.
Namoczyć na noc, pokroić w kwadraty i podawać.