Baklava
Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 235 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, miód, ciasto filo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Roztopić masło na małym ogniu.
Wlać 2 łyżki masła na dno patelni do pieczenia 9x13 cali.
Warstwa 3 arkusze ciasta filo na patelni. Przyciąć ciasto, aby pasowało.
Posypać 2 łyżki orzechów pekan na ciasto phyllo.
Warstwa 3 więcej arkuszy ciasta, szczotkować obficie z roztopionym masłem i posypać 2 łyżki orzechów pekan. Kontynuuj warstwy ciasta-masła-orzechów pekan, aż patelnia będzie pełna 3/4.
Ostrym nożem zdobądź ciasto phyllo tworząc diamenty. Naciśnij goździki na każdym końcu diamentów.
Pozostałe masło polać na ciasto.
Piec 45 do 50 minut w nagrzanym piekarniku, aż złoty kolor będzie brązowy.
W międzyczasie połączyć cukier, wodę i laskę cynamonu w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Dusić przez 10 minut.
Dodaj miód i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia i wyrzucić laskę cynamonu.
Wlać mieszaninę miodu na gorącą baklavę.
Ostudzić na stojakach z drutu.
Wlać mieszaninę miodu na gorącą baklavę.
Ostudzić na stojakach z drutu.