Bakłażan Parmezan Stosy
Bakłażan parmezan stosy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Jeśli masz polentę, bakłażan, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bakłażan Parmezan Stosy, Bakłażan Parmezan Stosy, oraz Bakłażan Parmezan Stosy.
Instrukcje
Opłukać bakłażana i odciąć i wyrzucić oba końce.
Pokrój bakłażana w poprzek na 8 równie grubych plasterków.
Pokrój polentę w poprzek na 8 równych rund. Lekko płaszcz 14-na 17-calowy blachy do pieczenia z oliwy z oliwek gotowania sprayu. Ułóż plastry bakłażana i polenty w jednej warstwie na arkuszu. Lekko pokryć wierzchy plastrów większą ilością sprayu do gotowania.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 425, aż bakłażan będzie miękki po naciśnięciu i polenta ogrzewa się (pokroić na próbę), 20 do 25 minut.
Tymczasem, w 8-do 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszać cebulę, czosnek, i bazylia od czasu do czasu, aż cebula jest lekko rumiane, 4 do 5 protokół.
Dodać pomidor czysty i 1/4 szklanki wody; gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki są mieszane, 5 do 10 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku. Przykryć i ogrzać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan zostanie wykonany.
Gdy bakłażan jest miękki, posyp sery mozzarella i parmezan równo bakłażanem i polentą. Powrót do piekarnika i piec, aż ser topi się, o 2 protokół.
Na każdym z czterech talerzy obiadowych umieścić 1 plasterek bakłażana (najpierw użyj największych plastrów) i skropić 1 łyżką sosu; top z 1 plasterkiem polenty i 1 łyżką sosu. Powtarzaj, aż wszystkie plasterki zostaną użyte. W razie potrzeby udekoruj każdy stos gałązką rozmarynu. Łyżka pozostały sos wokół podstawy stosy bakłażana.
Podawać z paluszkami chlebowymi.