Baja Style Fish Tacos

Baja Style Fish Tacos
Tacos rybny w stylu Baja może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka soku z limonki, filetów z dorsza, pomidorów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać limonki można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. 36 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatarian dieta. Kilka osób bardzo lubi to meksykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Rybne Tacos-Styl Baja, Tacos rybny w stylu Baja, oraz Baja Style Fish Tacos.

Instrukcje

1
Wymieszać pomidory, cebulę, kolendrę, paprykę jalapeno, 1 łyżkę soku z papryki jalapeno i sól czosnkową w misce; wycisnąć 1/2 limonki na salsa fresca. Przykryj miskę folią i przechowuj w lodówce podczas przygotowywania ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wrzucić do miski coleslaw mix z sosem ranczo; odstawić do mieszania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ranch DressingRanch Dressing
Szybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowegoSzybki Makaron Z Mieszanką Sosu śmietanowo-szczypiorkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Olej rozgrzać w frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wymieszać ciasto i piwo razem w misce. Tortille kukurydziane owinąć w mokre papierowe ręczniki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zanurz dorsza w mieszance ciasta; smażyć dorsza powlekanego partiami w gorącym oleju, aż dorsz zostanie ugotowany i powłoka będzie brązowa, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dorsz wyjąć łyżką i osuszyć na papierowym talerzu wyłożonym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Tortille kukurydziane w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie, aż do ogrzania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
8
Ułóż dwie tortille na talerzu; wierzch z rybą, posypką meksykańskiego sera, mieszanką coleslaw, salsa fresca i wyciśnij z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Mżawka z sosem chilijsko-czosnkowym. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish działa naprawdę dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Duck Pond Pinot Gris. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Staw Kaczy Pinot Gris
Staw Kaczy Pinot Gris
# 96 Wine Enthusiast Top 100 Best Buys of 2017Duck Pond Pinot Gris charakteryzuje się tropikalnymi aromatami i jasną kwasowością. Dominują smaki i aromaty cytrynowego twarogu, nektaryny, czarnego bzu, grejpfruta, kończąc na rześkim i wytrawnym. To wino jest doskonałym partnerem dla skorupiaków, sushi i większości przystawek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Magazyn