Baccala Fritto: smażony dorsz solny może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 156g białka, 109G tłuszczu i w sumie 1968 calories. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 12,85 USD za porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 48 godzin i 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, cebulę, pomidorki koktajlowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Zupa z dorsza solnego (zuppa Di Baccala), Dorsz solony z pomidorami i kaparami (Baccalà alla Vesuviana), oraz Baccalà Mantecato: pikantna pasta z bitej soli dorsza są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Opłucz rybę w zimnej wodzie, a następnie moczyć przez 48 godzin w 4 podmianach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryby
2
W dużej misce wymieszaj mąkę z kaszy manny, mąkę uniwersalną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek i tyle wody, aby powstało luźne ciasto.
W garnku o wysokich bokach lub frytkownicy podgrzej oliwę z oliwek do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Frytkownica
Garnek
4
Zanurz każdy filet w cieście, pozwalając, aby nadmiar kapał, a następnie zanurz w bułce tartej, aby się pokrył. Gdy olej osiągnie temperaturę, delikatnie wrzuć filety do oleju i gotuj na złoty kolor i chrupiący, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do Smażenia
5
Podczas gdy ryba się gotuje, w średniej wielkości misce wymieszaj pietruszkę, cebulę i pomidory i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Wyjmij rybę z oleju, dopraw solą i pieprzem, krótko odcedź na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami i podawaj z 1/4 sałatki ułożonej na każdej porcji.
Dorsz solny działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Laurent-Perrier La Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.