Babeczki z masłem orzechowym i polewą czekoladową
Przepis na babeczki czekoladowe z masłem orzechowym można przygotować w około 50 minut . Jedna porcja zawiera 298 kalorii , 4 g białka i 18 g tłuszczu . Za 32 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 24 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, oleju canolan, cukru pudru i jajek. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 28% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Podobne przepisy obejmują babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego z lukrem czekoladowym ganache , babeczki czekoladowe z masłem orzechowym i mrożone ciasteczka dyniowe .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę do ciasta, masło orzechowe, jajka, wodę i olej; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich przez 2 minuty.
Napełnij foremki na muffiny wyłożone papierem do dwóch trzecich.
Piecz w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Umieść kawałki czekolady w dużej misce. W małym rondelku doprowadź śmietanę do wrzenia.
Zalej czekoladę; ubijaj, aż będzie gładka. Ostudź, mieszając od czasu do czasu, do temperatury pokojowej.
Dodaj masło i cukier puder; ubijaj, aż masa będzie gładka. Posmaruj lukrem babeczki.