Babeczki Red Velvet szefa kuchni Johna

Chef John's Red Velvet Cupcakes to deser na 12 osób. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Babeczki Red Velvet z polewą z białej czekolady {Red Velvet Week}, Babeczki z sernikiem Red Velvet {Red Velvet Week} i Wegańskie babeczki Red Velvet. Właściwie to Rose Velvet.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż 12 foremek na muffinki papierowymi papilotkami.
Przesiać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, sól i proszek do pieczenia razem w dużej misce do mieszania, aż się połączą.
Umieść masło i cukier w misie dużego miksera stojącego wyposażonego w końcówkę do ubijania. Masło i cukier utrzeć razem na jasną i puszystą masę. Zdrap nasadkę i miskę.
Do masy maślano-cukrowej dodawać jajka, jedno po drugim, dokładnie mieszając pierwsze jajko przed dodaniem drugiego. Podczas pracy zdrapuj boki miski.
Zmiksuj maślankę i ocet na wilgotne składniki, następnie dodaj ekstrakt waniliowy i czerwony barwnik spożywczy.
Mieszaj, aż kolor będzie jednolity.
Do mokrych składników wlać suche i delikatnie wymieszać ręcznie, aż ciasto będzie gładkie. Łyżką nałóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny, wypełniając je do około 3/4 wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek babeczki będzie czysta, około 20 do 25 minut.
Pozostaw na patelni na 10 minut; Wyjmij babeczki z formy i całkowicie ostudź na kratce przed posypaniem lukrem. Przed lukrem rozpakuj babeczki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Babeczka Red Velvet świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.