Babeczki Jagodowo-Orzechowe
Babeczki jagodowo-orzechowe mogą być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, białka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Bułeczki z jagodami i orzechami pekan, Bułeczki Z Orzechami Jagodowymi, oraz Bułeczki Z Jagodami + Lukier Z Serem Jagodowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce, mieszając trzepaczką. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Delikatnie złóż jagody i orzechy pekan.
Dodać mieszaninę mleka, mieszając tylko do wilgotnego (ciasto będzie lepkie).
Obróć ciasto na posypaną mąką powierzchnię; wklep ciasto w 8-calowe koło.
Pokrój ciasto na 10 klinów i umieść kliny ciasta na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Białko jajka posmarować klinami ciasta; posypać równomiernie 2 łyżkami cukru.
Bułeczki piec w temperaturze 375 przez 18 minut lub do złotego koloru.