Czekoladowe babeczki z truflami mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 661 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, wanilia, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Babeczki Czekoladowe Truflowe, Babeczki Czekoladowo-Truflowe, oraz Babeczki Czekoladowo-Truflowe.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdym z 12 do 15 regularnych kubków muffin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
3
W średniej misce wymieszać mąkę, 2/3 szklanki kakao, sodę oczyszczoną, kawę w proszku i 1 łyżeczkę soli; odstawić. W dużej misce, beat 1/2 Puchar masła i cukru granulowanego z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka i 1 łyżeczkę wanilii. Na przemian dodać mieszankę mąki z maślanką, bijąc na małej prędkości, aż będzie gładka. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin, używając około 1/3 szklanki w każdej.
Piec 20 do 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
5
Tymczasem w małym rondlu podgrzej składniki napełniające na średnim ogniu, mieszając, aż czekolada stopi się i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Wlać do 8-calowej kwadratowej lub mniejszej patelni; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Z małych lodów miarka lub łyżka, scoop się 1/4-do 1/2-calowy otwór w górnej części środka każdej babeczki. Za pomocą 1/4 łyżeczki miarki wyjąć małe kulki ganache i umieścić 1 kulkę w każdym otworze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Babeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Do Lodów
łyżka Pomiarowa
8
W dużej misce, beat 1 Puchar masła, 1/2 Puchar kakao i 1/2 łyżeczka soli z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy. Ubić w 1 łyżeczce wanilii i 1 łyżeczce likieru. Stopniowo dodawać cukier puder, ubijając na małej prędkości aż do wymieszania.
Dodać mleko; ubijać, aż lukier będzie sztywny, ale kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Mleko
10
Łyżka lukier do dekoracji torba wyposażona w końcówkę ciasta #1m lub # 2D. Rura duża dollop w środku babeczki, a następnie okrąg 2 do 3 razy, aby utworzyć kształt róży.