Babas au Calvado z szkliwionymi jabłkami
Babas au Calvado ze szkliwionymi jabłkami to Wegetariańskie napój. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, glazurowanych jabłek i crème fraîche, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Szkliwione Pierścienie Do Squasha, Klon-Szkliwione Pierścienie Owocowe, oraz Wanilan i kardamon-szkliwione pierścienie Acorn Squash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło osiem 1/3-cup formy pierścieniowe. W misce miksera elektrycznego dowód drożdże z cukrem w mleku przez 5 minut, lub aż mieszanina jest spieniona. Wymieszać w 1/4 szklanki mąki, wymieszać mieszaninę, aż będzie gładka, i pozostawić do wyrośnięcia gąbki, przykryte, w ciepłym miejscu przez 20 minut, lub aż będzie podwójne luzem. W małej misce ubić lekko jajko i sól. Do mieszaniny drożdży dodać pozostałą 1/2 szklanki mąki w 2 partiach na przemian z mieszanką jajeczną, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat w maśle, 1 kawałek na raz, bicie dobrze po każdym dodatku, i cynamon i ubić ciasto, skrobanie w dół stronie miski, przez 3 protokół. (Ciasto będzie bardzo miękkie.) Podzielić ciasto między przygotowane formy pierścieniowe ustawione w galaretce-roll patelni, niech babas wzrosnąć, odkryte, przez 15 minut, lub aż są one po prostu nawet z wierzchołkami form, i piec nawet z wierzchołkami form, i piec je w środku nagrzanego 191°. piekarnik przez 15 minut, lub aż będą złote.
Przenieś babas w formach do stojaka ustawionego na innej patelni z galaretką i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut lub aż będą tylko ciepłe.
W małym rondlu połączyć cukier i wodę, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści i gotować syrop na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z Calvadosem.
W małym rondlu połączyć galaretkę, Calvados i cukier, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, mieszając, przez 2 minuty.
Uruchom cienki, ostry nóż wokół środka i boku każdej formy i odwróć babas na stojaku. Rezerwa 1/2 szklanki syropu w miarce, łyżka pozostałego syropu, ogrzany do ogrzania, nad babas, ponowne użycie syropu, który kapie na patelnię, aż wszystko się wchłonie, i pozostawić babas stać na 15 minut. Babas można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej, trzymać na stojaku ustawionym nad patelnią z galaretką i przykryć folią.
Posmaruj glazurę, ogrzaną do ogrzania, ostrożnie nad babami. Babas mogą być oszklone 1 godzinę wcześniej.
Zarezerwuj od 6 do 8 małych pierścieni jabłek. Ułóż pozostałe pierścienie jabłek dekoracyjnie w nakładające się pierścienie na każdej z 6 do 8 talerzy, pokryj je babami i udekoruj każdą Babę łyżką creème fraîche. Złóż zarezerwowane pierścienie jabłek na pół i zwiń połówki w stożki, aby przypominały pąki kwiatowe.
Udekoruj każdą Babę "pączkiem" z pierścienia jabłkowego i opryskaj nią trochę zarezerwowanego syropu.