Baba Ghanoush, Kochanie!
Przepis Baba Ghanoush, kochanie! jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 139 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka bakłażanów, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush.
Instrukcje
Ważne: nakłuj powierzchnię każdego bakłażana kilka razy zębami widelca.Na grillu lub pod brojlerem (ustawiony na wysoki) czernić / char bakłażana przez 25 minut lub tak. Chcesz, aby skóra była całkowicie pomarszczona i ciemna,a bakłażan prawie się rozpadł. Kiedy tylko pomyślisz, że jest pomarszczony, daj mu jeszcze pięć minut.Odstawić do ostygnięcia.Kiedy ostygnie, odklej skórę na tyle, aby dostać łyżkę do każdego bakłażana i zeskrobać miąższ do miski. Postaraj się zdobyć jak najwięcej, nawet rzeczy, które przyklejają się do wnętrza skóry. (Ten proces jest totalny bałagan, więc nie martw się.) Bakłażan rozgnieść widelcem. Kilka dużych kawałków jest w porządku, ale staraj się uzyskać stosunkowo gładką teksturę bez całkowitego puree.
Dodać wszystkie inne składniki, mieszając i degustując przed dostosowaniem przypraw lub innych składników. Nie rozpieszczaj!
Podawać z trójkątami pita, plastrami bagietki, frytkami,chrupiącym francuskim chlebem ... lub łyżką.