Azjatyckie Steki Frites
Przepis Azjatycki stek Frites może zaspokoić Amerykański głód w przybliżeniu 40 minut. Jedna porcja zawiera 675 kalorii, 36g białka, oraz 32G tłuszczu. Na $3.69 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, olej roślinny, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek Frites, Stek Frites, oraz stek au poivre i frites.
Instrukcje
Wrzucić frytki z 1/8 łyżeczki proszku pięć przypraw i 1/2 łyżeczki soli na blasze do pieczenia; piec zgodnie z zaleceniami etykiety, aż chrupiące.
W międzyczasie rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
Wymieszać ketchup, smaki, Sriracha i pozostałe 1/8 łyżeczki pięć przypraw w proszku w misce; odstawić 2 łyżki do szczotkowania stek.
Stek nakłuć widelcem, doprawić solą.
Posmaruj patelnię grillową olejem, a następnie dodaj stek i grilluj do oznaczonego, 12 do 15 minut, odwracając i szczotkując od czasu do czasu z zarezerwowanym przyprawionym ketchupem.
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 10 minut, a następnie cienko pokrój na ziarno.
Do miski wrzucić ogórek, olej roślinny i ocet; doprawić solą i pieprzem. Wrzucić frytki z szalotki, i sól do smaku.
Podawać ze stekiem i przyprawionym ketchupem.
Zdjęcia Christopher Testani
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon.
![]()