Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka

Azjatyckie Przeszklone uda z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz Azjatycki sos czosnkowy chili, ocet ryżowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka, Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka, oraz Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka.
Instrukcje
Ubić ocet, miód, sos sojowy, tosty olej sezamowy, sos czosnkowy chili, czosnek i sól w misce, aż będzie gładka.
Wlać połowę marynaty do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny; zachować drugą połowę sosu.
Udka z kurczaka włożyć do worka zawierającego marynatę, wycisnąć całe powietrze z worka i zamknąć. Wstrząsnąć kilka razy, aby płaszcz kurczaka; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając worek raz lub dwa razy.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Drugą połowę marynaty wlać do rondla na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 do 5 minut, często mieszając, aby zagęścić sos.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić zużytą marynatę.
Udka z kurczaka umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i wymieszać 1/3 zagęszczonej marynaty z rondla.
Piec 30 minut, fastrygowanie jeszcze raz po 10 minutach; termometr instant-read włożony do uda kurczaka powinien odczytać 165 stopni F (75 stopni C).
Odstawić na 5 lub 10 minut; w międzyczasie doprowadzić pozostałą marynatę z powrotem do wrzenia na 1 lub 2 minuty, i podawać kurczaka z marynatą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Foxen Ernesto Wickenden Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
![Foxen Ernesto Wickenden Vineyard Chenin Blanc]()
Foxen Ernesto Wickenden Vineyard Chenin Blanc
Ta stara winorośl Lisia Chenin Blanc pochodzi z Winnicy Ernesto Wickenden, zasadzonej w 1966 roku.