Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka
Azjatyckie Przeszklone uda z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 511 kalorii, 46g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, Azjatycki olej sezamowy, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Spróbuj Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka, Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka, oraz Azjatyckie Przeszklone Uda Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić ocet, miód, sos sojowy, tosty olej sezamowy, sos czosnkowy chili, czosnek i sól w misce, aż będzie gładka.
Wlać połowę marynaty do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny; zachować drugą połowę sosu.
Udka z kurczaka włożyć do worka zawierającego marynatę, wycisnąć całe powietrze z worka i zamknąć. Wstrząsnąć kilka razy, aby płaszcz kurczaka; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając worek raz lub dwa razy.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Drugą połowę marynaty wlać do rondla na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 do 5 minut, często mieszając, aby zagęścić sos.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić zużytą marynatę.
Udka z kurczaka umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i wymieszać 1/3 zagęszczonej marynaty z rondla.
Piec 30 minut, fastrygowanie jeszcze raz po 10 minutach; termometr instant-read włożony do uda kurczaka powinien odczytać 165 stopni F (75 stopni C).
Odstawić na 5 lub 10 minut; w międzyczasie doprowadzić pozostałą marynatę z powrotem do wrzenia na 1 lub 2 minuty, i podawać kurczaka z marynatą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc]()
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.