Azjatyckie gruszki z kumkwatem waniliowym
Azjatyckie gruszki z waniliowym kumkwatem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 223 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz kumkwaty, sok z limonki, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gruszki Azjatyckie Gotowane W Miodzie, Gotowane gruszki i lody waniliowe, oraz Gotowane gruszki w czerwonym winie z sosem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do wody z sokiem z limonki w małym ciężkim rondlu, następnie dodać strąk, cukier i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Dodaj kumkwaty i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż po prostu zaczną mięknąć, 3 do 4 minut.
Umieść gruszki w żaroodpornej misce.
Na gruszki wlać kumkwat i syrop i delikatnie wrzucić, a następnie ostudzić.
Owoce schłodzić, przykryte, co najmniej 2 godziny.
Owoce można schłodzić do 1 dnia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.