Azjatycka Sałatka Stir-Fry
Azjatycka Sałatka Stir-Fry jest bez glutenu i bez nabiału danie główne. Na 6,09 zł za porcję, ten przepis okładki 38% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 52g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 761 kalorii. Przepis ten służy 2. Jeśli masz paprykę serrano, korzeń imbiru, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 30 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Walentynki. Z łyżką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy obejmują Stek Sezamowy Stir Fry, Azjatycka Sałatka Stir-Fry, oraz Asian Flank Steak Stir-Fry.
Instrukcje
Ubić razem olej arachidowy, sos sojowy i pieprz w misce; wlać do zamykanej plastikowej torby.
Dodaj stek, zalej marynatą, wyciśnij nadmiar powietrza i zapieczętuj torbę. Marynować w lodówce przez 12 do 24 godzin.
Gotować i mieszać stek i marynatę na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z papryką, cebulą, zieloną cebulą, imbirem i pieprzem serrano. Gotuj, aż stek będzie równomiernie brązowy.
Podawać na szpinaku z winegretem balsamicznym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze typy na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice Palmer 41/72 Merlot Cuvée z oceną 5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Winnice Palmer 41/72 Merlot Cuvée
Aromaty ciemnych jagód akcentowane nutami przypraw i delikatnymi smakami dymu.