Autentyczna Meksykańska Torta-Tortas Ahogadas

Authentic Mexican Torta-Tortas Ahogadas może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 3,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 71g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 46 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju roślinnego, cukru, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Spróbuj Tortas Ahogadas, Duszona kanapka wieprzowa z pikantnym bulionem pomidorowym (Tortas Ahogadas), oraz Meksykańska smażona kanapka z bakłażanem (Wegańskie torty i Pambazos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F (245 stopni C).
Wymieszać 16 ząbków mielonego czosnku, 2 łyżki mielonego oregano, 2 łyżeczki soli i pieprzu w misce. Potrzyj mieszankę czosnkową na tyłku wieprzowym i umieść wieprzowinę na płytkiej patelni do pieczenia.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C). Kontynuuj pieczenie, aż wieprzowina będzie miękka i nie będzie już różowa w środku, około 2 godzin i 15 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 145 Stopni F (63 Stopni C). Przykryj mięso dwiema warstwami folii aluminiowej i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 minut przed szorstkim posiekaniem lub rozdrobnieniem. Rezerwy Pan kapie.
Umieścić papryki chipotle w misce i przykryć gorącą wodą. Pozostawić papryki moczyć, aż zmiękną, o 3 protokół; odcedzić. Odstawić.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wymieszać 8 ząbków mielonego czosnku i posiekaną cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i stał się przezroczysty, o 5 protokół. Wymieszać pomidory Roma, 1 szklanka wody, chipotle papryczki chili, 5 łyżeczek oregano, cukier, i sól do smaku.
Dodaj zastrzeżone kapiące Patelnie. Gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, często mieszając.
Wlać sos chipotle do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby sos się poruszył, zanim zostawisz go na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera kija i puree SOS prawo w patelni. Przecedzić sos przez sito.
Służyć: wydrążyć dolną połowę każdego bolillo zrobić płytką miskę na posiekaną wieprzowinę. Miarka około 2 łyżki sosu chipotle na dnie każdej rolki, a następnie ułóż posiekaną wieprzowinę na sosie. Top każdej kanapki z kilkoma plastrami marynowanego jalapeno, a następnie przez górną połowę rolki.
Wlać około 1/4 szklanki dodatkowego sosu chipotle na całej kanapce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.