Au Gratin Potato
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaka Au Gratin. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 235 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli czosnkowej, ciężkiej śmietany do ubijania, ziemniaków i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zapiekanka o Smaku szałwii Dauphinois z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Zapiekanka Z Dwóch Ziemniaków podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 30-40 minut lub do miękkości.
Odcedzić i schłodzić kilka godzin lub na noc.
Ziemniaki obrać i grubo rozdrobnić.
Połącz sól, pieprz i sól czosnkową. W smarowanym 13-calowym. x 9 po. naczynie do pieczenia, warstwa ziemniaków i mieszanka soli.
Posypać serem, posypać śmietaną.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do uzyskania złotego koloru.