Arroz con Pollo

Arroz con Pollo
Arroz con Pollo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 4,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 1049 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sos worcestershire, sól, kurczak, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arroz con Pollo, Arroz Con Pollo, oraz Arroz con Pollo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka, ćwiartowane cebule, 1 szklanka bulionu z kurczaka, piwo, Delicioso Adobo, sos Worcestershire, 1/2 kolendry, i czosnek w dużym garnku lub patelni na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, 30 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Kurczaka wyjąć na talerz i odstawić do ostygnięcia. raz ostudzić i odstawić. Odcedzić bulion do miski przez sito o drobnych oczkach, odrzucając kawałki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wlać bulion do miarki i dodać wodę, aby uzyskać 4 szklanki płynu. Powrót do garnka lub patelni i dodać ryż, groszek, marchew, zielona fasola, ketchup, i sól. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Pozwól, aby ciecz odparowała tuż poniżej poziomu ryżu, około 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj, aż ryż będzie miękki i całkowicie ugotowany, 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Tymczasem, roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać paprykę i pozostałe pokrojone cebule i gotować, aż będą miękkie, 8 protokół. Ugotowane mięso z kurczaka rozetrzeć ze skóry i kości, dodać kurczaka do warzyw. Gotować, aż zostanie podgrzany przez, 2 do 3 protokół. Napełnij ryż widelcem i dodaj kurczaka i warzywa do mieszanki ryżu. Oliwki wymieszać, posypać pozostałą kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Połącz wszystkie zmierzone składniki w małym szklanym słoiku z hermetyczną pokrywką i wstrząśnij, aby zmiksować. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki

Składniki

1porcja startego parmezanuproszek achioteproszek achiote21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, pokrojona w kostkęmarchew, pokrojona w kostkę1kilogramykurczak pokrojony w 8 porcjikurczak pokrojony w 8 porcji9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka, bulion niskosodowy domowej roboty lub konserwowybulion z kurczaka, bulion niskosodowy domowej roboty lub konserwowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże posiekane liście kolendryświeże posiekane liście kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroch świeży lub mrożonygroch świeży lub mrożony6ząbki czosnku, grubo posiekaneząbki czosnku, grubo posiekane1porcja startego parmezanupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego227papryka habanerofasola szparagowa, przycięta i ćwiartowanafasola szparagowa, przycięta i ćwiartowana1zielona papryka, rdzeniowana, Siewna, żebrowana i cienko krojonazielona papryka, rdzeniowana, Siewna, żebrowana i cienko krojona1Spód: okruszki z herbatników grahamkminek mielonykminek mielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1porcja startego parmezanuprzyprawa do pieprzu cytrynowegoprzyprawa do pieprzu cytrynowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiwo jasne, takie jak lagerpiwo jasne, takie jak lager1porcja startego parmezanucebula w proszku lub płatkicebula w proszku lub płatki1porcja startego parmezanususzone oreganosuszone oregano1porcja startego parmezanupłatki pietruszkipłatki pietruszki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki nadziewane pimentooliwki nadziewane pimento1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż białyryż biały3Spód: okruszki z herbatników grahamSos WorcestershireSos Worcestershire1( bakłażany)żółta cebula, ćwiartka, plus 1/2 żółtej cebuli, cienko pokrojonażółta cebula, ćwiartka, plus 1/2 żółtej cebuli, cienko pokrojona
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn