Arroz Con Pollo
Arroz Con Pollo jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 10 minut. Mieszanka czosnku, ryżu, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arroz con Pollo, Arroz Con Pollo, oraz Arroz con Pollo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować i mieszać kawałki kurczaka, aż rumiane, 5 do 10 protokół.
Kurczaka wyjąć łyżką szczelinową i położyć na talerzu. Gotować i mieszać cebulę, zielona papryka, mielony czosnek, i całe ząbki czosnku w tym samym holenderskim piekarniku, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Powrót kurczaka do mieszanki cebuli.
Dodaj pomidory, ryż, sól, oregano, czarny pieprz i liść laurowy.
Wlać wystarczającą ilość wywaru z kurczaka, aby pokryć wszystkie składniki.
Piec mieszankę z kurczakiem i ryżem w nagrzanym piekarniku, aż ryż będzie miękki, a kurczak nie będzie już różowy w środku, a soki będą jasne, około 1 godziny i 30 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Wymieszać groszek, oliwki, rodzynki, i pieprz pieprzowy do mieszanki kurczak-ryż.
Piec do rozgrzania, dodatkowe 15 protokół.