Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem)
Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 681 kalorii, 19g białka, oraz 35 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 214 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, grochu gołębia, pasty pomidorowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), Arroz con Gandules (ryż z gołębim groszkiem), oraz Arroz Con Gandules (ryż i groch gołębi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj olej i boczek lub szynkę. Smażyć przez 5 minut lub aż boczek jest brązowy.
Dodaj więcej oliwy z oliwek, zielonego pieprzu, czosnku, czerwonej papryki, cebuli, soli, czarnego pieprzu, mielonego kminku i kolendry. Gotować przez 10 do 15 minut, często mieszając.
Dodać ryż i wymieszać do herbu.
Dodać wodę, pastę pomidorową i groszek gołębi, wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj boczek i sazon goya. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez około 25 minut.
Wyjmij ryż z ognia, pozostaw pod przykryciem na 5 minut i podawaj.