Arancini Al Ragu może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 23G białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, liść laurowy, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arancini, Arancini, oraz Arancini Nadziewane dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do ryżu: w średnim rondlu na dużym ogniu dodaj bulion wołowy, masło, sól i szafran. Gdy wywar osiągnie wrzenia, dodać ryż i wymieszać go trochę, aby zapobiec sklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
Szafran
Masło
Stado
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Niech dojdzie do wrzenia toczenia i obniżyć ciepło nieco do średniego. Mieszaj ryż raz na jakiś czas, chcesz, aby ryż wchłonął cały płyn; powinno to potrwać od 15 do 20 minut. Smak ryżu; powinien być lekko al dente, ale kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
4
Zdjąć garnek z ognia, dodać sery i dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Wlać ryż na blachę do pieczenia i rozłożyć na cienką warstwę. Przykryć folią i ostudzić, najlepiej na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ryż
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
1
Zmieloną wołowinę i wieprzowinę wymieszać rękoma i obficie dodać sól i pieprz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mielona Wołowina
Wieprzowina
2
W średnim rondlu na średnim ogniu, smażyć pancetta z oliwą z oliwek, aż tłuszcz się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać cebulę i niech gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodaj marchew i seler wraz z liściem laurowym i gotować, aż miękka, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
Seler
5
Dodać mielone mięso i włączyć ciepło do wysokiej. Mieszaj drewnianą łyżką, aż mięso będzie dobrze zrobione i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
6
Dodaj białe wino i mieszaj, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
7
Dodać przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy w wodzie. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do medium, mieszając od czasu do czasu. Będzie trochę tłuszczu, który wyjdzie na wierzch. Skim go z chochli, ale chcesz zostawić trochę dla smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier Pomidorowy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
8
Niech gotować przez około 1 1/2 godziny.
9
Około 5 minut przed ragu jest zrobione, podsmażyć groch w dotyku masła ze szczyptą soli i dodać do ragu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Groch
Sól
10
Włożyć ragu do miski i odstawić do ostygnięcia. Możesz zostawić go na noc przykrytego lodówką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Do napełniania i montażu: porcję schłodzonego ryżu na identyczne porcje. Ważymy Nasze do 1,6 uncji. Weź jedną porcję i uformuj ją w półkole w dłoni, tworząc kształt przypominający kubek, aby umieścić ragu i mozzarellę. Scoop hojną ilość ragu, o 2 łyżeczki, do połowy kulki, a następnie kilka kostek mozzarelli. Weź kolejną porcję ryżu i spłaszczyć go do kształtu dysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Ryż
12
Umieść dysk na pół kuli, aby zamknąć ragu i ser w środku. Mieć miskę ciepłej wody w pobliżu zanurzyć ręce do ' to sprawi, że proces łatwiejsze i mniej lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Woda
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Obróć kulkę, aby zamknąć wszystkie składniki w środku i uformować idealnie okrągłą kulkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
1
Umieść mąkę i 1 1/2 szklanki zimnej wody w misce i dodaj szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji ajerkoniaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ajerkoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Dodaj bułkę tartą do dużej miski lub naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-o
4
Rzuć każdą kulkę ryżu w cieście i strząśnij nadmiar ciasta. Następnie rzuć każdą piłkę w bułce tartej. Powtórz ze wszystkimi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Gruby Czerwony Cukier
Ryż
Rolka
5
Użyj wytrzymałego garnka z wystarczającą ilością oleju rzepakowego, aby zanurzyć kulki. Upewnij się, że olej nie jest w pobliżu górnej części garnka, ponieważ będzie przepełnić, gdy upuścisz kulki. Przynieś olej do 350 stopni F, używając termometru o wysokiej temperaturze, jeśli go masz. Jeśli nie, możesz wrzucić mały kawałek białego chleba, aby przetestować; powinien szybko brązowieć i unosić się, gdy olej jest wystarczająco gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Garnek
6
Użyj łyżki szczelinowej lub drucianego kosza, aby obniżyć kulki do gorącego oleju. Nie przepełniaj piłek - może 2 lub 3 na raz. Smażyć partiami, aż będą złote jak arancini ("małe pomarańcze"), około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
7
Wyjąć i umieścić na ręcznikach papierowych, aby osuszyć. Jedz na gorąco.