Arancini Al Ragu

Arancini Al Ragu
Arancini Al Ragu może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 23G białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, liść laurowy, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arancini, Arancini, oraz Arancini Nadziewane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do ryżu: w średnim rondlu na dużym ogniu dodaj bulion wołowy, masło, sól i szafran. Gdy wywar osiągnie wrzenia, dodać ryż i wymieszać go trochę, aby zapobiec sklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
SzafranSzafran
MasłoMasło
StadoStado
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Niech dojdzie do wrzenia toczenia i obniżyć ciepło nieco do średniego. Mieszaj ryż raz na jakiś czas, chcesz, aby ryż wchłonął cały płyn; powinno to potrwać od 15 do 20 minut. Smak ryżu; powinien być lekko al dente, ale kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
4
Zdjąć garnek z ognia, dodać sery i dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wlać ryż na blachę do pieczenia i rozłożyć na cienką warstwę. Przykryć folią i ostudzić, najlepiej na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
RyżRyż
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Zmieloną wołowinę i wieprzowinę wymieszać rękoma i obficie dodać sól i pieprz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
WieprzowinaWieprzowina
2
W średnim rondlu na średnim ogniu, smażyć pancetta z oliwą z oliwek, aż tłuszcz się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać cebulę i niech gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodaj marchew i seler wraz z liściem laurowym i gotować, aż miękka, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
SelerSeler
5
Dodać mielone mięso i włączyć ciepło do wysokiej. Mieszaj drewnianą łyżką, aż mięso będzie dobrze zrobione i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Dodaj białe wino i mieszaj, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
7
Dodać przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy w wodzie. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do medium, mieszając od czasu do czasu. Będzie trochę tłuszczu, który wyjdzie na wierzch. Skim go z chochli, ale chcesz zostawić trochę dla smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Niech gotować przez około 1 1/2 godziny.
9
Około 5 minut przed ragu jest zrobione, podsmażyć groch w dotyku masła ze szczyptą soli i dodać do ragu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GrochGroch
SólSól
10
Włożyć ragu do miski i odstawić do ostygnięcia. Możesz zostawić go na noc przykrytego lodówką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Do napełniania i montażu: porcję schłodzonego ryżu na identyczne porcje. Ważymy Nasze do 1,6 uncji. Weź jedną porcję i uformuj ją w półkole w dłoni, tworząc kształt przypominający kubek, aby umieścić ragu i mozzarellę. Scoop hojną ilość ragu, o 2 łyżeczki, do połowy kulki, a następnie kilka kostek mozzarelli. Weź kolejną porcję ryżu i spłaszczyć go do kształtu dysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
RyżRyż
12
Umieść dysk na pół kuli, aby zamknąć ragu i ser w środku. Mieć miskę ciepłej wody w pobliżu zanurzyć ręce do ' to sprawi, że proces łatwiejsze i mniej lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WodaWoda
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Obróć kulkę, aby zamknąć wszystkie składniki w środku i uformować idealnie okrągłą kulkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Umieść mąkę i 1 1/2 szklanki zimnej wody w misce i dodaj szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji ajerkoniaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
AjerkoniakAjerkoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodaj bułkę tartą do dużej miski lub naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rzuć każdą kulkę ryżu w cieście i strząśnij nadmiar ciasta. Następnie rzuć każdą piłkę w bułce tartej. Powtórz ze wszystkimi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
RyżRyż
RolkaRolka
5
Użyj wytrzymałego garnka z wystarczającą ilością oleju rzepakowego, aby zanurzyć kulki. Upewnij się, że olej nie jest w pobliżu górnej części garnka, ponieważ będzie przepełnić, gdy upuścisz kulki. Przynieś olej do 350 stopni F, używając termometru o wysokiej temperaturze, jeśli go masz. Jeśli nie, możesz wrzucić mały kawałek białego chleba, aby przetestować; powinien szybko brązowieć i unosić się, gdy olej jest wystarczająco gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały ChlebBiały Chleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
6
Użyj łyżki szczelinowej lub drucianego kosza, aby obniżyć kulki do gorącego oleju. Nie przepełniaj piłek - może 2 lub 3 na raz. Smażyć partiami, aż będą złote jak arancini ("małe pomarańcze"), około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Wyjąć i umieścić na ręcznikach papierowych, aby osuszyć. Jedz na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Składniki

5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż ArborioRyż Arborio1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Średnia żółta cebula, posiekanaostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka151 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1kij selera, drobno posiekanykij selera, drobno posiekany3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka454papryka habanero(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)227papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona227papryka habaneromozzarella pokrojona w kostkę 1/4 calamozzarella pokrojona w kostkę 1/4 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu113papryka habaneropancetta, drobno posiekanapancetta, drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarte Pecorinotarte Pecorino1warzywo (np. szpinak)nici szafranunici szafranu151 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSólSól1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku151 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól morska i świeżo zmielony pieprzSól morska i świeżo zmielony pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahampasta pomidorowa rozpuszczona w 1 szklance ciepłej wodypasta pomidorowa rozpuszczona w 1 szklance ciepłej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)1małecebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 10 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia12
Magazyn