Apricot & pistachio pavlova
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj moreli i pistacji pavlovan. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 635 kalorii, 8G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz jeszcze więcej, ekstrakt z wanilii, mąkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Lawenda I Pistacja Pawłowa, MIODOWA brzoskwinia i pistacja Pavlova, oraz Morelowa Pawłowa z kremem rumiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 140C / gas 1 / fan 120C i wyłóż blachę do pieczenia nieprzywierającym papierem do pieczenia. W małej misce zmiksuj mąkę kukurydzianą, ekstrakt waniliowy i ocet na gładką pastę.
Białka ubić na sztywno w oddzielnej czystej misce. Stopniowo ubijaj cukier trochę na raz, aby uzyskać gęstą i błyszczącą bezę, a następnie ubijaj pastę z mąki kukurydzianej, aż dobrze się połączą.Mieszankę łyżką na papier, a następnie rozprowadzić, bez spłaszczania, tworząc okrągłą 23cm/9in. Obracaj krawędzie z tyłu łyżki, aby uzyskać piękne miękkie fałdy i szczyty. Połowę pistacji rozetrzyj na bezie i piecz przez 1 godzinę, przez co poczuje się chrupiąca, jeśli ją dotkniesz. Wyłącz piekarnik i pozostaw pavlova do ostygnięcia z otwartymi drzwiami piekarnika.Odstawić 450g / 1lb moreli i mniej więcej posiekać resztę, odrzucając kamienie. Posiekane morele przecier, a następnie przesiać przez sito metalową łyżką. Wymieszać Likier i osłodzić 3 łyżkami cukru pudru lub wystarczająco, aby osłodzić, jak chcesz.Lekko ubić śmietanę tak, aby była miękka i kędzierzawa, a następnie łyżką na Pawłowej.
Zarezerwowane morele przeciąć na pół, wyrzucić kamienie, a następnie pokroić w kliny. Rozsypać je na bitą śmietanę wraz z pozostałymi pistacjami. Z pozostałą ilością cukru pudru i podawać z przecierem morelowym.