Apricot Almond Linzertorte
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 519 kalorii, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jeśli masz pod ręką wodę, mielone goździki, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Morelowy Linzertorte z bitą śmietaną, Linzertorte, oraz Linzertorte.
Instrukcje
Pulse tosty migdały i cukier w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno zmielone. Mąkę, sól, cynamon, imbir i goździki przesiać do miski, następnie dodać do zmielonych orzechów w procesorze i pulsować, Aby połączyć.
Lekko ubić żółtka, ekstrakty i skórkę w małej misce widelcem.
Dodaj do robota kuchennego wraz z masłem, a następnie pulsuj, aż ciasto uformuje kulkę. Uformuj jedną trzecią ciasta na dysk, a następnie rozwałkuj między 2 arkuszami folii w 10-calową rundę.
Przenieść do blachy do pieczenia i schłodzić do firmy, o 10 protokół.
Rozwałkuj pozostałe ciasto między 2 arkuszami folii w 12-calową rundę, a następnie przenieś do innej blachy do pieczenia i schłodzić, aż będzie twarde, około 10 minut.
Dusić wodę, cukier, brandy, i morele w małym rondlu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż morele są miękkie i płyn jest syropy, 15 do 20 minut.
Przenieś mieszaninę do oczyszczonego robota kuchennego i pulsuj, aż będzie prawie gładka.
Rozprowadzić mieszaninę na talerzu i schłodzić 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Zdejmij dno formy sprężynowej i odwróć, a następnie zablokuj z boku.
Wyjmij większe ciasto okrągłe z lodówki i odklej górną warstwę folii, a następnie odwróć okrągłe na patelnię(ciasto pęknie w miejscach). Naciśnij ciasto równomiernie na dno, a następnie wyrzuć plastik. Złóż krawędź ciasta i naciśnij 1/2 cala w górę strony patelni (strona będzie grubsza niż na dole). Naciśnij delikatnie, aby zamknąć wszelkie pęknięcia.
Piec ciasto, aż lekko rumiane, o 20 protokół, następnie ostudzić całkowicie na stojaku, o 30 protokół. (Ciasto będzie nadmuchać jak piecze, ale osiądzie jak ostygnie.)
Rozłóż nadzienie w skorupę za pomocą przesuniętej szpatułki lub tylnej łyżki.
Obierz górną warstwę folii z mniejszego ciasta okrągłego, a następnie pokrój ją na paski o szerokości 1/2 cala. (W razie potrzeby ponownie schłodzić paski.) Ułóż połowę pasków nad nadzieniem w odległości około 1 cala, naciskając końce na krawędź torte. Ułóż pozostałe paski na pierwszych paskach, tworząc prostą kratę. Naciśnij krawędzie wraz z opuszkami palców.
Piec, aż top jest rumiane, 40 do 50 protokół. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
Przed podaniem usuń stronę patelni i krawędź torte z cukrem cukierniczym.
Torte (bez cukru cukierniczego) można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej.