Apple Brown Betty
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Apple Brown Betty spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, cynamon, jabłka tarta, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Brown Betty, Jabłko-Figa Brown Betty, oraz Apple Brown Betty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. używając 1/2 łyżki masła, obficie masło 8 x 8 szklane naczynie do pieczenia. Pozostałe masło podzielić na osiem plastrów i odstawić. W małej misce wymieszać cukier, cynamon i gałkę muszkatołową i odstawić. W dużej misce wrzucić jabłka w soku z cytryny i wanilii.
Posypać okruchy, aby po prostu pokryć dno maślanego naczynia. Następnie warstwa z połową jabłek, posypać połową mieszanki cukru.
Dodać pozostałe jabłka i skropić twardym cydrem oraz pozostałym sokiem z cytryny i wanilią pozostawionym w misce, a następnie top z pozostałymi okruchami posypać pozostałą mieszaniną cukru.
Dodać masło klepki do góry rozdzielając je równomiernie. Przykryć naczynie pokrywką lub folią aluminiową i piec przez 20 minut.
Wyjąć folię i piec przez 15-20 minut lub aż okruchy będą złociste.
Podawać na ciepło z bitą śmietaną lub lodami.