Apple Baklava
Jabłkowa Baklava może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis wegetariański serwuje 24 i kosztuje $1.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, orzechy włoskie, ciasto filo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni Środkowo-Wschodniej. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so great spoonacular score of 27%. Spróbuj Apple Baklava, Apple Baklava, oraz Zdekonstruowane jabłko baklava podobnych receptur.
Instrukcje
Na arkuszu wyłożonym pergaminem, ułóż 1 arkusz filo i posmaruj masłem. Powtórz proces z 3 więcej arkuszy. Przykryj pozostałe prześcieradła wilgotnym ręcznikiem i odłóż na bok. Aby nadzienie umieścić sok z cytryny i skórkę, miód, cynamon, jabłka i posiekane orzechy i delikatnie podgrzewać przez 3 minuty odstawić do ostygnięcia.
Rozprowadzić 1/3 mieszanki na masle filo stack. Top mieszanka jabłek z innym stosem maślanego filo. Powtarzaj proces aż do zniknięcia mieszanki i filo (powinny być 3 warstwy).
Piec w rozgrzanym piekarniku 350 stopni przez 1 godzinę.
Wymieszaj cukier, miód, wodę i cytrynę i gotuj na wolnym ogniu.
Skórkę cytrynową usunąć i zalać bakławą.
Namoczyć na noc, pokroić w kwadraty i podawać.