Angel Food Świąteczne słodycze
Angel Food Christmas Candy to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 362 kalorie , 0 g białka i 11 g tłuszczu . Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, polewę z mlecznej czekolady, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako dodatek. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Ciasto Angel Food z lukrem cytrynowym , Ciasto Angel Food z nadzieniem owocowym i Boskie świąteczne ciasteczka w kształcie laski cukrowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i ocet. Gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotuj bez mieszania, aż temperatura osiągnie 300° (etap twardego pęknięcia) na termometrze cukierniczym. Nie przegotuj.
Zdjąć z ognia i szybko wymieszać z sodą oczyszczoną.
Wlać do wysmarowanej masłem formy o wymiarach 13 cali x 9 cali. Nie smarować cukierkami, mieszanka nie wypełni formy.
Po ostygnięciu połamać na kawałki wielkości kęsa. Zanurzać w roztopionej czekoladzie; kłaść na woskowanym papierze, aż czekolada będzie twarda. Przechowywać cukierki szczelnie przykryte.