Angel Food Cake II
Angel Food Cake II może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 53 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka ekstraktu migdałowego, cukru cukierniczego, ekstraktu waniliowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Angel Food Cake, Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Umyć angel food Tube pan w gorącej wodzie z mydłem, aby upewnić się, że jest całkowicie wolny od tłuszczu.
Pozostawić do wyschnięcia całkowicie. Mąkę przesiać trzy razy i 3/4 szklanki cukru cukierniczego; odstawić.
W misce, ubić białka i sól na dużej prędkości, aż spieniony.
Dodaj krem z kamienia nazębnego, 1 łyżeczka wanilii i aromat migdałowy; ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Szczyty powinny być wystarczająco miękkie, aby lekko zginały się na końcach. Stopniowo dodawać 1 szklankę białego cukru, kontynuując ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty. Przesiać około 1/4 mieszanki mąki na białka i za pomocą płaskiej szpatułki, szybko, ale delikatnie złożyć na białka. Powtarzać za każdym razem używając 1/4 mieszanki mąki.
Wlać ciasto do czystej miski rurki. Delikatnie przeciąć ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Piec około 30 do 35 minut, aż włożony drewniany kilof wyjdzie czysty. Odwrócić patelnię na stojaku z drutu, aby ostygła przez 1 godzinę.
Ubić 2 szklanki cukru cukierniczego, masło, śmietanę i 1 łyżeczkę wanilii razem na gładką masę.
W razie potrzeby dodaj więcej śmietany lub cukru cukierniczego. Schłodzić ciasto.