Ancho i Chipotle Mole
Ancho i Chipotle Mole mogą być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 60 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka ancho chiles, słodko-gorzka czekolada, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem, Zapiekanka z chleba kukurydzianego i dyni, pieczarki i Kreta Ancho, oraz Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole.
Instrukcje
W misce przykryj anchos i Chipotle wrzącą wodą.
Pozostawić do namoczenia przez 30 minut, aż zmiękną.
Odcedzić, rezerwując płyn. Odrzuć łodygi, rdzenie i nasiona; grubo posiekaj chili.
Rozgrzej brojlery lub rozpal płomień gazowy. Char papryki przez 10 protokół, obracając od czasu do czasu, aż zwęglone na całym.
Przenieść do średniej miski, przykryć plastikiem i pozostawić na parze przez 5 minut. Paprykę obrać i wyrzucić skórę, łodygi i nasiona, a następnie grubo posiekać.
W małej suchej patelni, toast goździki, kminek i cynamon trzymać na umiarkowanie małym ogniu, aż ciemnieje i pachnące, 1 1/2 protokół.
Ochłoń. Zmielić na proszek w młynku do przypraw.
Dodać nasiona słonecznika na patelni i tosty, potrząsając patelni kilka razy, o 3 protokół.
Przenieść nasiona do młynka; drobno zmielić.
Rozgrzać olej na średniej patelni.
Dodać czosnek i gotować na małym ogniu, aż złoty, o 3 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać czekoladę, aż się rozpuści.
W blenderze, połączyć chiles i ich moczenia cieczy z papryki, przyprawy mielone, mielone nasiona słonecznika i mieszaniny czosnku i miksować na gładką. Zeskrobać Kreta do dużej miski i doprawić solą.
SOS przełożyć do słoików i wstawić do lodówki.
Dodać do przodu: sos można przechowywać w lodówce przez 3 tygodnie.