Anatolijski Bulgur Pilav
Potrzebujesz przystawki bez nabiału? Anatolian Bulgur Pilav może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 279 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 73 centy za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka mięty, zielonej soczewicy, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują turecki pilaw z bakłażana (Patlicanli Pilav), pilaw bulgur z zieloną soczewicą, podawany z karmelizowaną cebulą -Mercimekli Bulgur Pilavi i por z bulgurem.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć i mieszać cebulę na gorącym oleju na złoty kolor, 2 do 3 minut. Wymieszaj pomidory z cebulą; kontynuuj gotowanie, aż pomidory zmiękną, 1 do 2 minut.
Wlać bulion wołowy do mieszanki cebuli i pomidorów; doprowadzić do wrzenia.
Do wrzącego bulionu wmieszaj bulgur; doprawić solą i czarnym pieprzem. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż bulgur zacznie mięknąć, około 5 minut.
Dodaj soczewicę i ciecierzycę; kontynuuj gotowanie, aż wilgoć wyparuje, a bulgur będzie miękki, jeszcze od 3 do 5 minut.
Zdejmij patelnię z ognia. Odstawić do ostygnięcia na około 30 minut. Dodaj miętę do mieszanki bulgur i podawaj.