Ambrosia Terrine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Ambrosia Terrine. Ten przepis służy 8. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kokosa, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Terryna Z Krótkim Żebrem, Ratatouille Terrine, oraz Terryna Warzywna.
Instrukcje
Linia 9-x 5-calowy bochenek patelni z folią i schłodzić. Obierz i przekrój pomarańcze, wyciskając membrany i rezerwując sok w osobnej misce. (Liczy się każda kropla soku.)
Wymieszać razem pomarańcze i kolejne 3 składniki.
Połącz świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy z dodatkowym sokiem pomarańczowym, aby uzyskać 2 szklanki i zagotuj z cukrem w rondlu. W osobnej misce, posypać żelatynę na 1 filiżankę dodatkowego soku, i niech zmiękczają 1 minutę.
Wlać wrzący sok pomarańczowy do mieszaniny żelatyny i ubijać, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać mieszankę pomarańczowo-kokosową do przygotowanej patelni bochenkowej. Przykryć mieszaniną soku, przykryć folią i schłodzić co najmniej 3 godziny. Pokrój terrinę i podawaj natychmiast.