Ambrosia Terrine

Ambrosia Terrine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Ambrosia Terrine. Ten przepis służy 8. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kokosa, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Terryna Z Krótkim Żebrem, Ratatouille Terrine, oraz Terryna Warzywna.

Instrukcje

1
Linia 9-x 5-calowy bochenek patelni z folią i schłodzić. Obierz i przekrój pomarańcze, wyciskając membrany i rezerwując sok w osobnej misce. (Liczy się każda kropla soku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Wymieszać razem pomarańcze i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
3
Połącz świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy z dodatkowym sokiem pomarańczowym, aby uzyskać 2 szklanki i zagotuj z cukrem w rondlu. W osobnej misce, posypać żelatynę na 1 filiżankę dodatkowego soku, i niech zmiękczają 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żelatynażelatyna
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wlać wrzący sok pomarańczowy do mieszaniny żelatyny i ubijać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać mieszankę pomarańczowo-kokosową do przygotowanej patelni bochenkowej. Przykryć mieszaniną soku, przykryć folią i schłodzić co najmniej 3 godziny. Pokrój terrinę i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn