Aloo Gobhi

Aloo Gobhi
Aloo Gobhi może być tylko przystawką, której szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 239 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,95 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pomidor, przecier pomidorowy, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Aloo Gobhi Farsz, Mama ' s Aloo Gobhi, oraz Aloo Gobhi (ziemniak i kalafior).

Instrukcje

1
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę, czosnek i imbir w gorącym oleju na złoty kolor, około 5 minut. Wymieszaj łodygi kolendry, zielone papryczki chili i kurkumę do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
KurkumaKurkuma
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wymieszaj pomidora z mieszanką i kontynuuj gotowanie, aż pomidory zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj ziemniaki; gotuj i mieszaj, aż ziemniaki zostaną całkowicie pokryte mieszanką. Złóż różyczki kalafiora do mieszanki; dopraw kminkiem, kolendrą, garam masala, mieloną czerwoną papryką, cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Zalej mieszaninę wodą i mieszaj, aż równomiernie się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5
Doprowadź mieszaninę do wrzenia; przykryj, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj, aż ziemniaki i kalafior będą miękkie, ale nie papkowate, około 20 minut. Smak dla pożądanej przyprawy. Jeśli uważasz, że sabji nie jest wystarczająco cierpki, dodaj przecier pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
6
Udekoruj liśćmi kolendry do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn