Aloo Gobhi
Aloo Gobhi może być tylko przystawką, której szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 239 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,95 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pomidor, przecier pomidorowy, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Aloo Gobhi Farsz, Mama ' s Aloo Gobhi, oraz Aloo Gobhi (ziemniak i kalafior).
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę, czosnek i imbir w gorącym oleju na złoty kolor, około 5 minut. Wymieszaj łodygi kolendry, zielone papryczki chili i kurkumę do mieszanki.
Wymieszaj pomidora z mieszanką i kontynuuj gotowanie, aż pomidory zmiękną.
Dodaj ziemniaki; gotuj i mieszaj, aż ziemniaki zostaną całkowicie pokryte mieszanką. Złóż różyczki kalafiora do mieszanki; dopraw kminkiem, kolendrą, garam masala, mieloną czerwoną papryką, cukrem i solą.
Zalej mieszaninę wodą i mieszaj, aż równomiernie się wymieszają.
Doprowadź mieszaninę do wrzenia; przykryj, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj, aż ziemniaki i kalafior będą miękkie, ale nie papkowate, około 20 minut. Smak dla pożądanej przyprawy. Jeśli uważasz, że sabji nie jest wystarczająco cierpki, dodaj przecier pomidorowy.
Udekoruj liśćmi kolendry do podania.