Alaskański halibut, łosoś i Rolada krabowa

Alaskański halibut, łosoś i Rolada krabowa
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Halibut z Alaski, Rolada z łososia i kraba może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 938 kalorii, 49g białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. Na $7.47 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser brie, halibut z Alaski, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve), Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami, oraz Alaskan Halibut Tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pokrój halibuta i łososia na odpowiednie ciężary, przykryj każdy kawałek folią i wybijaj płaską stroną zmiękczacza do mięsa lub młotka do mięsa, do grubości 1/4 cala. W małej misce połączyć mięso krabowe, ser Brie, 1 łyżka świeżych posiekanych ziół, 1 łyżka szalotki, 1 łyżeczka mielonego czosnku i sól i pieprz, do smaku. Doprawić obie strony halibuta solą, pieprzem i świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
CrabmeatCrabmeat
HalibutHalibut
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Połóż na pojedynczym kawałku plastikowej folii, dwa razy większej od kawałka ryby, miąższ w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Ułóż kawałek łososia na halibucie, bezpośrednio na środku. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
HalibutHalibut
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Rozłóż 1/4 mieszanki kraba i Brie na środku łososia. Zrób to ze wszystkimi 4 kawałkami ryby. Weź plastikową folię, na której leży ryba, i owinąć ryby w ciasną rolkę, skręcając końce, aby utworzyć "rurkę". Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Wrzuć do miski ziemniaki, grubo posiekany czosnek, gałązki tymianku i oliwę z oliwek, aż do całkowitego pokrycia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozłóż równomiernie na patelni i piecz w piekarniku 350 stopni F przez 15 do 20 minut lub do miękkości. Podczas pieczenia ziemniaków połączyć Riesling i 2 łyżki szalotki w małym rondlu. Zmniejszyć o 3/4 na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Ubij trochę masła na raz, aż do całkowitego połączenia. Po ubiciu całego masła wyjąć z ognia i doprawić solą. Gdy ziemniaki mają około 10 minut do końca, weź roladki rybne z lodówki i pokrój każdą roladę na 3 lub 5 równych części.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Zdjąć folię po cięciu i ułożyć na dobrze nasmarowanej blasze i włożyć do piekarnika z pochrzynami. Kiedy ziemniaki są zrobione, ryby powinny być zrobione, jak również. Podczas gotowania ryb i ziemniaków, rozgrzać patelnię z 1 łyżką masła. Raz gorące, wrzucić grzyby na patelnię i podsmażyć na średnim ogniu, aż będą chrupiące i miękkie. Doprawić 1 łyżką szalotki, 1/2 łyżeczki mielonego czosnku, solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć ziemniaki i ryby z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Umieść 3 lub 4-calowy pierścień formy w środku płyty i wypełnić prażonym yam hash, naciskając mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
PochrzynPochrzyn
12
Usuń pleśń pierścieniową.
13
Umieścić mieszaninę grzybową na wierzchu ciasta yam, pozwalając jej rozlać się lekko na bok. Weź rolki ryb i gontu z przodu i do góry ciasto yam, tworząc pewną wysokość z tyłu kawałek ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
PochrzynPochrzyn
14
Mżawka 1-uncja masła Rieslinga na przednich krawędziach plastrów ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Udekorować 2 szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)

Składniki

1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Ser Brie, w tym skórka, drobno posiekanySer Brie, w tym skórka, drobno posiekany2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.całe masło, 2 łyżki stołowe, mała kostkacałe masło, 2 łyżki stołowe, mała kostka8gałązkiszczypiorek, długość 4 cm, do dekoracjiszczypiorek, długość 4 cm, do dekoracji1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Alaskańskie mięso z nóg i pazurów kraba królewskiego, gotowane i ekstrahowane z muszliAlaskańskie mięso z nóg i pazurów kraba królewskiego, gotowane i ekstrahowane z muszli5gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielony, plus 6 dużych goździków, grubo posiekanyząbek czosnku, mielony, plus 6 dużych goździków, grubo posiekany4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeży Halibut z Alaski, pokrojony na 4 (4 uncje) kwadratowe kawałki (filet halibuta na pół, jeśli jest zbyt gruby)świeży Halibut z Alaski, pokrojony na 4 (4 uncje) kwadratowe kawałki (filet halibuta na pół, jeśli jest zbyt gruby)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pieczarki różne, oczyszczone, pokrojone na pół lub w plasterkipieczarki różne, oczyszczone, pokrojone na pół lub w plasterki281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1butelkiRiesling, reserving-uncjaRiesling, reserving-uncja2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeży łosoś Alaska, pokrojony w 2-uncjowe kawałki prostokątaświeży łosoś Alaska, pokrojony w 2-uncjowe kawałki prostokąta4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszalotki, bardzo małe kostki, podzieloneszalotki, bardzo małe kostki, podzielone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakażdy drobno posiekany świeży estragon, szczypiorek, natka pietruszki włoskiejkażdy drobno posiekany świeży estragon, szczypiorek, natka pietruszki włoskiej4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pochrzyn pokrojony w kostkępochrzyn pokrojony w kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn