Aksamitny Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka Velvet. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 369 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz grubo kamienny cukier, udekoruj: liście kolendry, akompaniament: ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Red Velvet Czarno-białe ciasteczka {Red Velvet Week / Saturdays with Rachael Ray}, Czerwone aksamitne babeczki z polewą z białej czekolady {Red Velvet Week}, oraz Red Velvet Cream Cheese Muffins {Red Velvet Week} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć.
Połącz pozostałe składniki w ciężkim garnku o pojemności od 4 do 6 litrów i doprowadź do wrzenia.
Dodać kurczaka, piersi stronie w dół, i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. (Kurczak może nie być całkowicie pokryty płynem.) Gotować, pod przykryciem, 15 minut.
Wyłączyć ciepło i odstawić kurczaka, pokryte, 30 minut. Obrócić kurczaka, następnie przykryć i odstawić 15 minut więcej. (Kurczak zostanie ugotowany.)
Przenieść kurczaka do deski do krojenia, rezerwując płyn do gotowania.
Odetnij pałeczki i uda, a następnie odetnij skrzydła, przenosząc kawałki na talerz do serwowania. (Kurczak uwolni soki.) Oddzielić pierś (klatką piersiową) od pleców, odrzucając Plecy.
Za pomocą tasaka lub innego ostrego dużego ciężkiego noża pokrój pierś o ziarno przez kość na plastry o grubości 1 cala.
Łyżka trochę ciepłego płynu kłusowniczego nad kurczakiem i podawać kurczaka na ciepło, schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
Pozostałą ciecz kłusowniczą przelać przez sito ustawione w misce i podać dodatkową ciecz kłusowniczą jako sos w razie potrzeby, a następnie zarezerwować pozostałą ciecz do ponownego użycia.
* Ciemny sos sojowy nadaje temu daniu głębszy kolor. Jeśli jest niedostępny, dodatkowy zwykły sos sojowy jest akceptowalnym substytutem. * Kurczak trzyma, przykryty i schłodzony, 2 dni. * Resztki kłusowniczego płynu utrzymuje, schłodzone, w hermetycznym pojemniku 1 tydzień, lub zamrożone 3 miesiące. W razie potrzeby rozmrozić i doprowadzić do wrzenia przed użyciem.* Dostępne w Kam Man Food Products (212-571-0330).