Ahi Tuna Poke
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Ahi tuńczyk Poke spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, ogórka, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Tuna Poke (wymawiane Poke-ay), Tuńczyk Poke, oraz Tuńczyk Poke.
Instrukcje
Umieść naczynie do serwowania w lodówce, aby schłodzić, co najmniej 30 minut.Wytnij ciemne mięso i tłuszcz z tuńczyka i odrzuć. Pokroić w kostkę 1/4 cala i umieścić w dużej misce.
Dodaj ogórek, szalotki, 2 łyżki soku z limonki, sos sojowy, 3 łyżeczki nasion sezamu, imbiru i oleju sezamowego i delikatnie wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą, togarashi lub pieprzem, a pozostałą 1 łyżkę soku z limonki według uznania.
Przełożyć do schłodzonego naczynia i posypać pozostałą 1 łyżeczką sezamu.
Podawać natychmiast z chipsami wonton.