Ahi Tuna Poke

Ahi Tuna Poke
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Ahi tuńczyk Poke spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, ogórka, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Tuna Poke (wymawiane Poke-ay), Tuńczyk Poke, oraz Tuńczyk Poke.

Instrukcje

1
Umieść naczynie do serwowania w lodówce, aby schłodzić, co najmniej 30 minut.Wytnij ciemne mięso i tłuszcz z tuńczyka i odrzuć. Pokroić w kostkę 1/4 cala i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj ogórek, szalotki, 2 łyżki soku z limonki, sos sojowy, 3 łyżeczki nasion sezamu, imbiru i oleju sezamowego i delikatnie wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą, togarashi lub pieprzem, a pozostałą 1 łyżkę soku z limonki według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
OgórekOgórek
ImbirImbir
PieprzPieprz
SólSól
3
Przełożyć do schłodzonego naczynia i posypać pozostałą 1 łyżeczką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
4
Podawać natychmiast z chipsami wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe są doskonałym wyborem dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn