Afrykański Czarny jęczmień z okrą i pomidorami

Afrykański Czarny jęczmień z okrą i pomidorami
Afrykański Czarny jęczmień z Okranem i pomidorami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka mielonej kolendry, pieprz cayenne, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Afrykański Czarny jęczmień z Okranem i pomidorami, Okran w stylu afrykańskim i pomidory, oraz Przyprawy Okran i pomidory.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryć jęczmień wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień się podzieli i będzie miękki, ale nadal lekko żucia, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Jęczmień odsączyć i przełożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wytrzeć rondel i podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać pomidory i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ich soki zagęścić, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
7
Dodać kminek, kolendra, cynamon, cayenne i goździki i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8
Dodać jęczmień i wodę, przykryć i dusić na małym ogniu, aż smaki są ładnie mieszane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać okra i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 6 protokół. Okra przyprawić solą i wymieszać z jęczmieniem. Jęczmień doprawić solą i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 2 i przechowywać w lodówce do 2 dni. Przywróć do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.
12
Zalecenie wina: ten bogaty w przyprawy gulasz warzywny gwarantuje równie pikantną czerwień z teksturą do dopasowania. California Zinfandel, takie jak 1996 Ridge Sonoma Station lub 1996 Turning Leaf, jest w sam raz, szczególnie jeśli gulasz towarzyszy obfite danie mięsne.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn