Przepis African Black-Eyed Pea sałatka może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 280 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 66 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka soli morskiej i pieprzu, pietruszka, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem, Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp, oraz Edamame, Black Bean & Black-Eyed Pea Salad With kminek Vinaigrette.
Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jednym z win, które można spróbować jest Painted Wolf The Den Pinotage. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.