Adobo grillowane Tacos wieprzowe z salsą ogórkowo-Rzodkiewkową
Przepis Adobo grillowane Tacos wieprzowe z salsą ogórkowo-Rzodkiewkową może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 35 minut. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Ten przepis służy 24. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, ozdoby: kliny limonki, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Grillowane Tacos Z Indyka + Salsa Z Rzodkiewki Mango, Adobo-marynowana polędwiczka wieprzowa z grillowaną salsą ananasową, oraz Grillowane Tacos Rybne Z Salsą Cytrusową Ogórkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chiles na pół wzdłuż.
Usunąć i wyrzucić łodygi i nasiona.
Umieść chiles w misce i dodaj wrzącą wodę do przykrycia.
Odstawić 20 minut lub aż chiles zmiękną.
Spuścić chiles, rezerwując płyn.
Gotować nasiona kminku na patelni na średnim ogniu 30 sekund.
Dodać oregano i gotować, stale mieszając, 30 sekund lub aż kminek jest tosty.
Mieszanka kminku proces, namoczone chiles, 1 szklanka reserved liquid, czosnek, a następnie 4 składniki w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka, dodając więcej reserved liquid w razie potrzeby.
Umieść wieprzowinę w płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie na suwak.
Wlać połowę mieszanki chile na mięso. Przykryć lub zamknąć i schłodzić przez 30 minut.
Usuń wieprzowinę z marynaty, odrzucając marynatę.
Wymieszać śmietanę i 1/2 szklanki salsy ogórkowo-Rzodkiewkowej; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowa do podania.
Wieprzowina grillowana, przykryta pokrywą grilla, na średnim ogniu (350 do 400), okazjonalnie obracana i fastrygowana zastrzeżoną mieszanką chile, 20 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa włożony zostanie do najgrubszej porcji 16
Wyjąć z grilla; odstawić 10 minut. Grubo posiekać wieprzowinę.
Podawać w ciepłych tortillach z pozostałą salsą ogórkowo-Rzodkiewkową i kwaśną śmietaną.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
![Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir]()
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Meyer 2014 łączy owoce zbierane zarówno na początku, jak i na końcu zbiorów, aby uzyskać pikantne, aromatyczne wino, które łączy czerwoną wiśnię i śliwkę z woodsmoke, estragonem, potpourri i crème brulee. Podniebienie jest świeże i gładkie, z ciemną przyprawą przenoszoną przez mnóstwo czerwonych owoców do długiego, delikatnie zbalansowanego wykończenia. Jest to młode wino, które przybiera na wadze w ciągu następnego roku i z wdziękiem starzeje się przez ponad 10 lat.