Achiote-grillowana pierś z indyka z pomidorami, Chilami i miętą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Achiote-grillowana pierś z indyka z pomidorami, Chiles i miętą. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 356 kalorii, 58g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory, chiles japones, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą, Smoky grillowane skrzydełka z kurczaka z marynowanymi czerwonymi Chiles, daktylami i świeżą miętą, oraz Fettuccini z grillowaną piersią kurczaka i dojrzewającymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 1/2 łyżki pasty achiote, 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę wody w małej misce.
Umieścić indyka w naczyniu 13x9x2-cala. Rub mieszaninę achiote całej Turcji. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Umieścić chiles w małej misce.
Dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć o 1 cal.
Odcedzić; wyrzucić moczącą ciecz.
Umieścić chiles w blenderze z pozostałych 1 1/2 łyżki pasty achiote i 1/4 szklanki bulionu z kurczaka. Puree. Odkształć, odrzucając ciała stałe w sitku. Czy z wyprzedzeniem: bulion Chile może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Do grilla węglowego, światło 30 brykietów w rozruszniku kominowym; podgrzewać do popielatego.
Zdejmij górny stojak z grilla i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na 1 stronie grilla.
Wlać brykiety na stronę grilla naprzeciwko patelni. Zwróć stojak do grilla.
W przypadku grilla gazowego 2-palnikowego Usuń stojak; umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na 1 stronie grilla. Regał powrotny i lekki grill (średnie ciepło) po stronie przeciwnej patelni.
W przypadku 3-palnikowego grilla gazowego zdejmij stojak i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na środku grilla. Regał powrotny i lekki grill po obu stronach patelni (nie pod patelnią).
Na wszystkie Grille, czosnek nitki na szaszłyku.
Miejsce czosnek, pomidory, i cebula na grillu i gotować, aż brązowy w miejscach ze wszystkich stron, o 2 protokół dla czosnku i 4 protokół dla cebuli i pomidorów.
Przenieś na powierzchnię roboczą. Pomidory obieramy i rdzeniujemy. Grubo posiekać czosnek i cebulę.
Umieść indyka na stojaku nad patelnią.
Zamknij pokrywę; włóż termometr do otworu w pokrywie. Gotować indyka, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do najgrubszej części piersi rejestruje 160 ° F, około 1 godziny 15 minut, utrzymując temperaturę wewnętrzną grilla na poziomie około 177° poprzez otwieranie i zamykanie otworów wentylacyjnych, regulując palniki grilla gazowego lub dodając więcej gorących brykietów do grilla węglowego.
Przenieś indyka na powierzchnię roboczą; pozostaw 15 minut.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i cebulę; smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodaj bulion chile, posiekaną miętę i 2 1/2 szklanki bulionu z kurczaka.
Dodaj pomidory 1 na raz, wyciskając do garnka, aby zmiażdżyć. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Dusić z lekko uchyloną pokrywką przez 30 minut.
Ubić pozostałe 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i masy w małej misce.
Ubij 2 łyżki masy do sosu; mieszaj, aż sos zgęstnieje, około 5 minut, dodając więcej masy, jeśli sos jest zbyt cienki. Doprawić grubą solą.
Pokrój indyka o grubości 1/4 cala.
Skropić trochę sosu nad, udekorować gałązkami mięty, i służyć, przechodząc więcej sosu obok.