Achiote-grillowana pierś z indyka z pomidorami, Chilami i miętą

Achiote-grillowana pierś z indyka z pomidorami, Chilami i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Achiote-grillowana pierś z indyka z pomidorami, Chiles i miętą. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 356 kalorii, 58g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory, chiles japones, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą, Smoky grillowane skrzydełka z kurczaka z marynowanymi czerwonymi Chiles, daktylami i świeżą miętą, oraz Fettuccini z grillowaną piersią kurczaka i dojrzewającymi pomidorami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 1 1/2 łyżki pasty achiote, 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Umieścić indyka w naczyniu 13x9x2-cala. Rub mieszaninę achiote całej Turcji. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieścić chiles w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby pokryć o 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Niech namoczyć 30 minut.
6
Odcedzić; wyrzucić moczącą ciecz.
7
Umieścić chiles w blenderze z pozostałych 1 1/2 łyżki pasty achiote i 1/4 szklanki bulionu z kurczaka. Puree. Odkształć, odrzucając ciała stałe w sitku. Czy z wyprzedzeniem: bulion Chile może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnnattoPasta Annatto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Do grilla węglowego, światło 30 brykietów w rozruszniku kominowym; podgrzewać do popielatego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Zdejmij górny stojak z grilla i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na 1 stronie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Wlać brykiety na stronę grilla naprzeciwko patelni. Zwróć stojak do grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
W przypadku grilla gazowego 2-palnikowego Usuń stojak; umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na 1 stronie grilla. Regał powrotny i lekki grill (średnie ciepło) po stronie przeciwnej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
W przypadku 3-palnikowego grilla gazowego zdejmij stojak i umieść 1 jednorazową aluminiową patelnię na środku grilla. Regał powrotny i lekki grill po obu stronach patelni (nie pod patelnią).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Na wszystkie Grille, czosnek nitki na szaszłyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
14
Miejsce czosnek, pomidory, i cebula na grillu i gotować, aż brązowy w miejscach ze wszystkich stron, o 2 protokół dla czosnku i 4 protokół dla cebuli i pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Przenieś na powierzchnię roboczą. Pomidory obieramy i rdzeniujemy. Grubo posiekać czosnek i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
16
Umieść indyka na stojaku nad patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Zamknij pokrywę; włóż termometr do otworu w pokrywie. Gotować indyka, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do najgrubszej części piersi rejestruje 160 ° F, około 1 godziny 15 minut, utrzymując temperaturę wewnętrzną grilla na poziomie około 177° poprzez otwieranie i zamykanie otworów wentylacyjnych, regulując palniki grilla gazowego lub dodając więcej gorących brykietów do grilla węglowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
18
Przenieś indyka na powierzchnię roboczą; pozostaw 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
19
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
20
Dodaj czosnek i cebulę; smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
21
Dodaj bulion chile, posiekaną miętę i 2 1/2 szklanki bulionu z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
22
Dodaj pomidory 1 na raz, wyciskając do garnka, aby zmiażdżyć. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Dusić z lekko uchyloną pokrywką przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
23
Ubić pozostałe 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i masy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
24
Ubij 2 łyżki masy do sosu; mieszaj, aż sos zgęstnieje, około 5 minut, dodając więcej masy, jeśli sos jest zbyt cienki. Doprawić grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
25
Pokrój indyka o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
26
Skropić trochę sosu nad, udekorować gałązkami mięty, i służyć, przechodząc więcej sosu obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn