ABC (Absolute Best Chewy) Rozdrabniacze czekolady
ABC (Absolute Best Chewy) Rozdrabniacze czekolady wymagają ok. 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 30 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, jajka, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Szczypce Potrójne Do Żucia, Rozdrabniacze Do Czekolady, oraz Rozdrabniacze czekolady - nowy znaleziony faworyt do robienia ciasteczek z kawałkami czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F (175 stopni C). (Korzystanie z termometru piekarnika zapewni odpowiednią temperaturę pieczenia, ponieważ piece różnią się.) Line cushion - rodzaj blachy do pieczenia z pergaminem do pieczenia; odstawić. (Profesjonalne piekarnie podwoją swoje blachy do pieczenia i używają pergaminu do pieczenia.)
W średniej misce wymieszać mąkę, sól, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia; odstawić. W dużej misce miksera, śmietana razem masło, cukry i wanilia na średniej prędkości, aż kremowy i lekki.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubić w syropie kukurydzianym i śmietanie lub mleka. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej.
Dodać mieszaninę mąki, w 3 oddzielnych partiach, skrobanie dół miski po każdym dodaniu.
Dobrze wymieszać, aby zapewnić pełne włączenie mieszanki mąki. Wymieszać z kawałkami czekolady (lub posiekaną czekoladą) i orzechami.
Dla każdego ciastka, używając 1-3/8 cala sprężynowej miarki (lub 1 łyżki stołowej miarki), czerpać 2 poziomowe łyżki ciasta i zwinąć w kulkę mokrymi rękami. (Ciasto będzie bardzo lepkie. Zwilżanie rąk między co 3 rolki ciasta zapobiegnie przywieraniu. Po prostu trzymaj ręce pod bieżącą wodą z kranu i uściśnij dłonie 10 razy nad zlewem przed użyciem ciasta. Nie martw się, to nie zaszkodzi ciasteczkom. Gwarantuję, że ten dodatkowy wysiłek będzie tego wart za te ciasteczka!) Ułóż co najmniej 2 cale od siebie na przygotowanych blachach do pieczenia. (Ciasteczka rozłożą się nieco podczas pieczenia.) Spłaszczyć każdą kulkę ciasta lekko piętą dłoni lub palców.
Piec przez 14 minut lub do jasnego złotego brązu wokół krawędzi i centrów są jeszcze trochę puffy. (Nie podnoś tego konkretnego pliku cookie, ponieważ będą one zbyt miękkie.) Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia co najmniej 5 minut na blachach do pieczenia przed przeniesieniem (cienką, metalową łopatką do ciastek) do stojaków z drutu w celu całkowitego ostygnięcia. Powtórz z pozostałym ciastem i świeżymi arkuszami pergaminu do pieczenia. Przechowywać ciasteczka w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. (Te żujące ciasteczka czekoladowe zachowują się lepiej niż tradycyjne typy.)
Uwaga: profesjonalni kucharze i cukiernicy używają grubej soli koszernej i używam jej w codziennym gotowaniu i pieczeniu. Naprawdę ma lepszy smak. Można jednak zastąpić 1 łyżeczkę zwykłej soli kuchennej na 1-1/4 łyżeczki grubej soli koszernej.
Do Tostowania orzechów: tostowanie orzechów wydobywa ich smak i sprawia, że są chrupiące. Jest to łatwe do zrobienia. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść orzechy, w jednej warstwie, na nieczystej blasze do pieczenia. (Lubię używać mojej okrągłej patelni do pizzy non-stick, ponieważ ma na niej wargę, która zapobiega toczeniu się orzechów.)
Piec przez 7 do 8 minut, mieszając w połowie czasu pieczenia, lub aż orzechy staną się pachnące i są lekko rumiane. (Uważnie obserwuj nakrętki, aby zapobiec przypaleniu.) Ostudzić orzechy całkowicie przed posiekaniem i dodaniem do przepisu. (Można przyspieszyć proces chłodzenia, natychmiast umieszczając gorące, prażone orzechy na talerzu i umieścić w zamrażarce na 5 do 8 minut. W połowie czasu schładzania wymieszaj orzechy, aby wspomóc proces chłodzenia.)