7-Warzywny Kuskus

7-Warzywny Kuskus
Kuskus z siedmioma warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 426 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odebrać migdały, masło, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kuskus warzywny (Couscous aux Légumes), Kuskus Warzywny, oraz Kuskus Warzywny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek, rzepa, cebula, marchew, koper włoski, rodzynki, imbir, sól, kminek, papryka, cukier, kurkuma, goździki i cynamon umieścić w dużym garnku do zupy z ciasną pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
RzepaRzepa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są nieco miękkie, o 10 protokół. Dynię maślaną pokroić w kliny. Wiązać gałązki pietruszki razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
3
Dodaj squash, cukinia, ciecierzyca, i gałązki pietruszki do garnka. Używając palców i pracując nad garnkiem, rozdrzyj pomidory na duże kawałki i dodaj je do garnka z sokami. Dusić gulasz, pod przykryciem, aż będzie lekko gęsty i pachnący, a warzywa są widłowe, ale nie papkowate, o 15 protokół. (Możesz przetestować warzywa nieco wcześniej, usunąć je, gdy tylko będą miękkie, i zwrócić je do garnka, gdy będziesz gotowy do podania. Wszystkie warzywa powinny być wystarczająco delikatne, aby wyciąć z boku widelca, ale nadal zachowują swoje kształty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Usuń laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
5
Kuskus: w małym rondlu zagotować wodę z masłem i solą. Wmieszać kuskus, zdjąć rondel z ognia, przykryć i odstawić, aż woda zostanie wchłonięta i kuskus będzie pulchny, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Przenieść do miski i puch widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Aby podać, rozłóż kuskus na dużym półmisku i, za pomocą łyżki szczelinowej, ułożyć warzywa na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Wlać trochę bulionu na warzywa i posypać migdałami. Przekazać pozostały bulion i harissa, w razie potrzeby, w
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
HarissaHarissa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
9
stół.

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemigdały w plasterkach, tostymigdały w plasterkach, tosty454papryka habanerosuszona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obususzona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obu439papryka habanerociecierzyca, opłukana i osuszonaciecierzyca, opłukana i osuszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory w puszkach całe obrane, z sokamipomidory w puszkach całe obrane, z sokami1łyżka czerwony ocet winnymarchewka obrana i pokrojona w 2-calowe kawałkimarchewka obrana i pokrojona w 2-calowe kawałki1laska cynamonu, pęknięta na półlaska cynamonu, pęknięta na pół3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany kuskusniegotowany kuskus1cebula kopru włoskiego, grubo pokrojona wzdłuż, koniec korzenia nienaruszonycebula kopru włoskiego, grubo pokrojona wzdłuż, koniec korzenia nienaruszony4gałązkiświeża, płaskolistna pietruszka, wiązana sznurkiem kuchennymświeża, płaskolistna pietruszka, wiązana sznurkiem kuchennym1porcja startego parmezanuobrany, posiekany, świeży imbirobrany, posiekany, świeży imbir3goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone2warzywo (np. szpinak)każdy zmielony kminek, papryka i cukierkażdy zmielony kminek, papryka i cukier2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma6krewetki i żyłkiHarissa (SOS tunezyjski)Harissa (SOS tunezyjski)1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2smallsrzepa obrana i poćwiartowanarzepa obrana i poćwiartowana1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda1( bakłażany)cebula żółta, ćwiartowana wzdłuż, koniec korzenia nienaruszonycebula żółta, ćwiartowana wzdłuż, koniec korzenia nienaruszony1małecukinia pokrojona w 2-calowe krążkicukinia pokrojona w 2-calowe krążki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn