30 minut do domowej roboty.Jellâ ® Cranberry-Orange Freezer Relish

30 minut do domowej roboty.Jellâ ® Cranberry-Orange Freezer Relish
30 minut do domowej roboty.JELLÂ ® żurawinowo-Pomarańczowy Smak zamrażarki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. Ten przepis służy 112. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz owoce, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to 30 minut do domowej roboty.JELLÂ ® Apple Freezer Jelly, 30 minut do domowej roboty.JELLÂ ® brzoskwiniowo-Morelowy dżem z zamrażarki, oraz 30 minut do domowej roboty.JELL Orange Freezer Marmalade.

Instrukcje

1
Wypłukać czyste plastikowe pojemniki i pokrywki wrzącą wodą. Dokładnie wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Żurawinę drobno posiekać lub zmielić. Odmierzyć 2 szklanki żurawiny; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
3
Usunąć kolorową część skórki z pomarańczy za pomocą obieraczki do warzyw; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
4
Usunąć i wyrzucić pozostałą białą część skórki z pomarańczy. Posiekaj miąższ pomarańczy, zachowując dowolny sok. Powtórz procedurę z cytryną. Posiekać skórki pomarańczowe i cytrynowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
CytrynaCytryna
5
Połącz wszystkie owoce, w tym żurawinę i skórki. Odmierz dokładnie 3 szklanki przygotowanej mieszanki owoców do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać przyprawy; dobrze wymieszać. Wymieszać z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CukierCukier
7
Odstawić 10 min., mieszając od czasu do czasu.
8
Wymieszać wodę z pektyną w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Dalej gotować i mieszać 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodać do mieszanki owoców; wymieszać 3 min. lub aż cukier się rozpuści i nie będzie ziarnisty. (Może pozostać kilka kryształów cukru.)
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
CukierCukier
10
Napełnij wszystkie pojemniki natychmiast w granicach 1/2 cala od wierzchołków. Zetrzyj górne krawędzie pojemników; natychmiast przykryj pokrywkami.
11
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Relish jest teraz gotowy do użycia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać dodatkowe pojemniki do 1 roku. Rozmrozić w lodówce przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 30 m.
Porcje112
Ocena Zdrowia0
Magazyn