20-Minutowy Tajski Kurczak Orzechowy
Need a dairy free main course? 20 minut Thai Peanut Chicken może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Jeśli kupiłeś sos orzechowy, majonez, bułkę tartą panko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 30-minutowy Pikantny Thai Peanut Chicken & Sweet Potato Noodle Stir Fry, 30 Minut Chicken Pad Thai, oraz 30-Minutowe Tajskie Curry Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Linia do pieczenia blachy z folią; spryskać sprayem do gotowania. Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala.
W płytkim naczyniu wymieszać 1/4 szklanki sosu orzechowego i majonezu. W innym płytkim naczyniu wymieszaj panko i orzeszki ziemne. Kurczaka zanurzyć w mieszaninie z sosem orzechowym, a następnie zanurzyć w mieszaninie panko.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec 15 do 20 minut, obracając jeden raz, aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (165°F) i powłoki jest złoty brąz.
Podawać dodatkowy sos orzechowy jako sos do zanurzania.