20-Minutowy Tajski Kurczak Orzechowy

20-Minutowy Tajski Kurczak Orzechowy
Need a dairy free main course? 20 minut Thai Peanut Chicken może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Jeśli kupiłeś sos orzechowy, majonez, bułkę tartą panko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 30-minutowy Pikantny Thai Peanut Chicken & Sweet Potato Noodle Stir Fry, 30 Minut Chicken Pad Thai, oraz 30-Minutowe Tajskie Curry Z Kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 204°. Linia do pieczenia blachy z folią; spryskać sprayem do gotowania. Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MięsoMięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W płytkim naczyniu wymieszać 1/4 szklanki sosu orzechowego i majonezu. W innym płytkim naczyniu wymieszaj panko i orzeszki ziemne. Kurczaka zanurzyć w mieszaninie z sosem orzechowym, a następnie zanurzyć w mieszaninie panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
MajonezMajonez
Cały KurczakCały Kurczak
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
3
Umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec 15 do 20 minut, obracając jeden raz, aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (165°F) i powłoki jest złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
6
Podawać dodatkowy sos orzechowy jako sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sos OrzechowySos Orzechowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn