Żurawina Kandyzowana
Kandyzowana żurawina może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 273 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka napoju z sokiem żurawinowo-jabłkowym, woda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest raczej złe. Spróbuj Kandyzowane ziemniaki z żurawiną, Tarta czekoladowa z kandyzowaną żurawiną, oraz Sernik dyniowy z kandyzowaną żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małym rondelku nonaluminum. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż cukier rozpuszcza się, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i wlać mieszaninę syropu na żurawinę w średniej wielkości żaroodpornej misce.
Umieść miskę na stojaku na parowiec w dużym holenderskim piekarniku nad gotującą się wodą. Osłona i steam 30 minut.
Ostudzić całkowicie bez mieszania.
Przykryć miskę gazą; odstawić w temperaturze pokojowej na 3 dni, od czasu do czasu mieszając. (
Mieszanina stanie się gęsta.)
Przenieś żurawinę, za pomocą łyżki szczelinowej, do dużego stojaka z drutu siatkowego umieszczonego na wyłożonej woskowym papierem patelni z jellyrollem. Syrop żurawinowy przechowywać w szklanym pojemniku w lodówce do innego użycia.
Pozostawić owoce do wyschnięcia, odkryte, przez 2 do 3 dni, obracając od czasu do czasu. Rezerwa 1/4 szklanki kandyzowanej żurawiny do użycia w pistacjowym Crunch.
Uwaga: kandyzowane żurawiny można przygotować i schłodzić do 2 tygodni wcześniej.