Żubr z sosem kurkowym i burakami
Żubr z sosem kurkowym i burakami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 162 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 36%. Podobne przepisy to Steki z kalafiora sumak z granatem, Sumak-frytki z pieca z czosnkiem, oraz Sumak-frytki z pieca z czosnkiem.
Instrukcje
Aby przygotować buraki, pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Umieść w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; dodaj 1/4 szklanki wody. Przykryć i piec w 350 przez 45 minut lub do miękkości.
Odcedzić; lekko ostudzić. Obetnij korzenie; zetrzyj Skórki.
Każdy burak pokroić na pół wzdłuż; umieścić w misce.
Skropić oliwą z oliwek, posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, delikatnie podrzucając do okrycia.
Aby przygotować żubra, posypać obie strony żubra 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę żubra na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym żubrem i 1 łyżką oleju.
Żubra ułożyć na patelni brojlerów; posypać sumakiem.
Piec w 350 przez 8 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Aby przygotować sos, podgrzać 2 łyżeczki oleju rzepakowego na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać grzyby, szalotki, 1/4 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczka pieprzu, i czosnek; smażyć przez 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, często mieszając.
Dodać bulion, pietruszkę, bourbon i tymianek; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Połączyć mąkę i 2 łyżeczki wody; dodać mieszaninę mąki do mieszaniny grzybów. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać masło do mieszanki grzybowej, mieszając, aż masło się rozpuści.
SOS podawać z żubrem i burakami.