Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową

Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową
Żółte ciasto warstwowe z polewą czekoladowo - śmietanową wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 715 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, sodę oczyszczoną, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową, Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową, oraz Żółty tort z polewą czekoladową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzej do 177°. Pokryj ciasto rozpylonym nieprzywierającym sprayem. Dno linijki z rund pergaminowych; papier płaszczowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, bakingsoda i sól ubić w dużej misce, aż nie będzie grudekodączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Połączyć maślankę, olej, i vanillain średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Połączyć cukier, masło i brązowy cukierw innej dużej misce. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii. Używając miksera elektrycznego, ubij mieszankę masła, aż będzie lekka i puszysta, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Dodawać żółtka i jajka po jednym naraz, ubijając, aby zmiksować dodatki, a od czasu do czasu skrobając boki i gotując miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Nadal beat mieszaninę, okazjonalniescraping w dół boki i dno miski, aż prawie dwukrotnie w objętości i verylight, przewiewny, i bladożółty, 5-6 minut. Bardzo ważne jest, aby na tej scenie nie pozostały żadne grudki. (Okazjonalne skrobanie miski, zwłaszcza DNA, pomaga zapobiegać grudkom.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Z mikserem na niskim, dodać składniki suche w 3 dodatkach, naprzemiennie z maślanką w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dziel ciasto równomiernie między przygotowanymipany, około 3 1/2 szklanki na patelnię. Gładkie szczyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec, obracając ciasta od lewej do prawej i góry do dołu w połowie, aż ciasto jest jasnozłocistobrązowe, środkispring z powrotem po delikatnym naciśnięciu, a atester włożony do centrów wychodzi z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, 35-40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przenieś ciasta do stojaków Z Drutu; pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut. Odwróć ciasto do stojaków, odklej pergamin i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
11
Za pomocą długiego ząbkowanego noża usuń topdome i wszelkie nierówności z każdego ciasta, aby utworzyć płaską powierzchnię. Pokrój każde ciasto w połowie poziomo, aby uzyskać 6 warstw total.DO z wyprzedzeniem: ciasta można piec 1 dzień wcześniej.Owinąć szczelnie w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Wymieszać czekoladę i syrop kukurydziany w dużej metalowej misce ustawionejprzez duży rondel z gotującej się wodyniestopione i gładkie; usunąć z ognia.Wymieszać śmietanę, sól i wanilię w misce mediummetal; ustawić na tym samym rondlu zwilżającej wody. Mieszaj, aż mieszanina się rozgrzejeale nie gorące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj mieszaninę sourcream do mieszaniny czekolady; stiruntil gładkie i błyszczące. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić proszkowegosugar i masło w średniej misce do lekkiego i puszystego, 2-3 minuty. Zeskrobać dół miski. Powoli beat w chocolatemixture. Kontynuuj bicie, dopóki nie ma lumpówzain, o 2 minuty. Lukier powinienbyć gładki i błyszczący. Przykryć i schłodzić dopochwowo ujędrnione, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Umieść 1 warstwę ciasta na stojaku na ciasto lub dużej płycie. Łyżka 1/3 szklanki lukier nad; usingan przesunięcie szpatułki lub z tyłu łyżki,gładkie lukier do krawędzi ciasta, tworząc warstwęeven.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
5
Umieść kolejną warstwę ciasta na wierzchu.Powtórz z lukrem i pozostałymi warstwami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
6
Rozłóż pozostały lukier na wierzchui boki ciasta. Zrób z wyprzedzeniem: ciasto może być 1 dzień do przodu. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn