Żółta zupa pomidorowa z grzankami z koziego sera
Żółta zupa pomidorowa z grzankami z koziego sera to lacto ovo vegetarian danie główne. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,32 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 21g białka, oraz 20g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cebulę, pomidory, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Zupa kukurydziana z suszonych pomidorów z chrupiącymi grzankami z koziego sera, Zupa brokułowo-Edamame z grzankami z koziego sera Jumbo, oraz Kremowa Zupa Kukurydziana Z Kozim Serem Mlecznym I Grzankami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść pomidory, pokrojoną stroną do dołu,w natłuszczonym 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia; posmaruj 1 łyżką oleju.
Posyp 2 łyżeczkami czosnku i solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem.
Piec w temperaturze 400° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy pomidory będą miękkie, a Skórki zwęglone. Lekko ostudzić. Odrzuć skórki pomidorów. W blenderze przetwarzaj pomidory, aż się połączą.
W dużym rondlu podsmaż cebulę na pozostałym oleju do miękkości.
Dodaj pozostały czosnek; smaż 1 minutę dłużej.
Dodaj bulion i mleko; doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie dodaj przecier pomidorowy. Dusić bez przykrycia przez 15 minut, aby smaki się zmieszały. Dodać śmietanę; podgrzać (nie gotować).
Tymczasem w przypadku grzanek ułóż chleb na blasze do pieczenia i posmaruj olejem.
Piecz przez 5-6 minut lub na złoty kolor.
Posmaruj pesto i posyp kozim serem i pieprzem.
Piec 2 minuty dłużej. Chochla zupa do misek i top z grzankami.