Świnia na patyku
Świnia na patyku to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 256 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać sok z limonki, tymianek, scotch bonnet pieprz i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to PBJ na patyku, S ' mores na patyku, oraz Kurczak na patyku.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 2 tuziny (10-calowych) drewnianych szaszłyków moczonych w wodzie przez 20 minut, a następnie dobrze osuszonych.
Polędwicę przeciąć na pół w poprzek.
Wytnij każdą połowę wzdłuż na 4-calowe cienkie paski.
Umieść wieprzowinę w plastikowej torbie do wielokrotnego zamykania.
W małej misce, połączyć sos sojowy, oliwa z oliwek, czosnek, i szarpać przyprawy.
Polej wieprzowiną. Zapieczętuj worek i marynuj wieprzowinę w lodówce, 1 godzinę.
Gdy gotowy do gotowania wieprzowiny, linii brojlerów z folią aluminiową. Lekko nasmarować stojak i umieścić na patelni.
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę.
Nawlecz wieprzowinę na szaszłyki w kształcie litery "s".
Szaszłyki ułożyć w jednej warstwie na przygotowanej patelni. Broil 5 cali od ciepła przez 8 minut, obracając raz.
Podawać na ciepło z karaibskim sosem do zanurzania.
Połącz wszystkie składniki w misce, aż dobrze wymieszane. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
W średnim rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu.
Dodaj pieprz i imbir i gotuj 2 minuty, często mieszając. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, i wymieszaj marmoladę, sok z limonki i sól. Dusić 5 minut, często mieszając.